“Roukli” valiti maailma tippfestivalile

Äsja esilinastunud “Roukli”, Veiko Õunpuu Saaremaal filmitud linateos võistleb maailma kümne olulisema festivali hulka kuuluva Tokyo filmifestivali põhiprogrammis.

“Roukli” on esimene eesti film, mis on Tokyo põhivõistlusesse pääsenud. Mainekale festivalile valitakse igal aastal 2500 filmi hulgast vaid paar Euroopa ja Põhja-Ameerika teost. Võistleb kuni 15 filmi. Festival toimub 22.–31. oktoobril ja Eestist on külalisteks kutsutud režissöör Õunpuu ja peaosatäitja Juhan Ulfsak.

Hooandja toel ülesfilmitud teos räägib väikesest talukogukonnast, keda ähvardab lähenev sõda. Hirmunud elanike elu pööratakse pea peale, kui majja saabub kaks põgenikku, kes pagevad salapärase ja kättemaksuhimulise Peedu eest.

17. septembril esilinastunud filmi on võimalik vaadata kinodes ja kinokodades üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email