Poolsada aastat rõõmuga tööle

ENDA ISTUTATUD: Pihlaka, mis keset praegust sadamaplatsi kõrgub, istutas Salme Vaher ühes töökaaslastega 1970. aastate alguses. Et ilusam oleks. RAUL VINNI

ENDA ISTUTATUD: Pihlaka, mis keset praegust sadamaplatsi kõrgub, istutas Salme Vaher ühes töökaaslastega 1970. aastate alguses. Et ilusam oleks.
RAUL VINNI

Salme Vaheri jaoks oli 10. september omal kombel tähtis ja pidulik päev. Just sel kuupäeval viiskümmend aastat tagasi alustas ta töötamist Roomassaare sadamas.

“See 50 aastat tuli nii kähku, et ei saanud arugi,” naerab Salme Vaher Roomassaare sadamahoone avaras ja valges koosolekusaalis istet võttes. Et teda tööjuubeli puhul tööpostil armsasti meeles peeti, jätkub Salmel hulgaliselt tänusõnu paljudele. “Tahan tänada Roomassaare sadama direktorit Renno Tammlehte, oma töökaaslasi ja Saarte Liinide keskkontori kõiki inimesi, aga ka sadama kohviku inimesi, et nad mulle ilusa peo korraldasid.”

Naerusuine Salme on praegu Roomassaare sadama perenaine, varem on ta seal aastaid teinud ka muud tööd. “Naisi siin rohkem üldse polegi, mul on 21 aastat olnud ainult mehed töökaaslasteks,” tõdeb ta. “Minu meelest on meeste keskel täitsa hea töötada.”

Täismahus lugu ilmus ajalehes Saarte Hääl

Print Friendly, PDF & Email