Saarlane uurib ehituskeeluvööndi seaduslikkust (5)

Õiguskantsleri poole pöördus avaldusega saarlasest maaomanik, kelle hinnangul on saarte rannaaladel kehtiv 200 meetri laiune ehituskeeluvöönd saarlasi diskrimineeriv.

Ta põhjendab, et Eestis mandriosas ei tohi ehitada lähemale kui 100 meetrit veepiirist. Saartel kehtis 200 meetri piirang aga juba NSVL-i ajal ja avalduse autori hinnangul jäeti see Eesti Vabariiki taastades lihtsalt muutmata.

“200 m keelutsooni rakendamine vähendab oluliselt saarlaste võimalusi turismiarendamise osas ja annab mandri ettevõtetele selge eelise,” kirjutab avalduse autor. “Samas on kaasajal võimalus teha kaugtööd, mis ei nõua elamist töökoha läheduses. Selliste inimeste hulgas on rahakaid inimesi, kes soovivad atraktiivseid kinnistuid. Edukate kaasamine annab ümbritsevale kogukonnale olulist tulumaksu laekumist ja tihti on nad ka kohaliku elu ideede generaatorid.”

 

Print Friendly, PDF & Email