Korgijoogi sokutamist on raske tuvastada (9)

Tänavu ei ole Saaremaal politsei kinnitusel seni nn “korgijoogiga” uimastamise juhtumeid ette tulnud. Eelmise aasta lõpus tuli aga väga lühikese ajaga selliseid teateid mitmeid ning politsei nende uurimisega ka tõsiselt tegeles.

Ööklubis Diva kukkus 20. septembril kella kolme ajal öösel teise korruse rõdult alla kahekümnendates eluaastates naine. Kannatanu väitel manustati talle nn korgijooki (GHB), mis on tuntud vägistamisdroogina, ja seetõttu ta juhtunut ei mäleta.

Politsei on neiuga vestelnud, kuid kuna GHB läheb verest suhteliselt ruttu välja, siis päevi hiljem on raske öelda, mis täpselt juhtus. Kuressaare politsei ennetus ja menetlustalituse eriasjade uurija Veigo Väli sõnul ei ole tegelikult ka võimalik väita, et tegu on kindlasti korgijoogiga, kuna selle maitse ei ole äratuntav ja jookide sisse on tihti pandud ka muud keemilist sodi, sest eesmärgiks on inimest lihtsalt uimastada.

Mida aga teha, kui inimesel tekib kahtlus, et talle on vastu tema tahtmist midagi sisse joodetud? Väli rõhutas, et oluline on jõuda nii ruttu kui võimalik arsti juurde ja proov anda. Proove tehakse ka politseis, kui inimene nende poole pöördub. Vähemtähtis ei ole ka sõprade abi, et inimene ei langeks kuritöö ohvriks.

Väli sõnul laekub politseile tihti infot, et kellelegi on midagi sisse antud ja seejärel on midagi juhtunud. Samuti on ta korduvalt teinud teste inimestele, kes väitsid, et “see ei saa olla võimalik, et mul pilt ära kadus, ma ei joonud üldse palju,” kuid siiski on selgunud, et puhtfüüsiliselt ei ole olnud kellelgi võimalust tema joogi sisse midagi panna.

Uurija lisas, et tema politseis töötamise aja jooksul on vaid ühel juhul inimene vastavasisulise kriminaalsüüdistusega kohtusse saadetud.

Print Friendly, PDF & Email