Mandri mehed said koslepi (2)

Saarlased ja muhulased tegid tänavusel Sügiskoslepil ehk havipüüdjate sügisesel mõõduvõtmisel mandri meestele säru.

26 saarlast ja muhulast tõmbasid merest välja 113 haugi, mis kokku kaalusid 171 kg. 27 mandrimehe saak oli aga 88 haugi ehk 125 kilogrammi.

“Noh, säru on ehk palju öeldud, aga järjekordne üritus sai peetud,” ütles laupäeval toimunud Koslepi üks korraldajaist Aivar Sõrm. “Eks me tormi tõttu pelgasime küll natuke, aga õnneks hakkas tuul vastu hommikut raugema ja võistluspäev kõige hullem ei olnudki.”

Haugi püüti merest nii maakonna põhja- kui ka lõunakalda tuulevarjulisemates soppides.

Võistlusel osalenud 53 harrastuspüüdjat – ja vaid kaks neist Koslepil uustulnukad – läksid merele 22 paadiga. Igas paadis oli nii saarlasi kui ka mandrimehi, kes siis üksteist vastastikku kontrollisid. Spinningutega ja lantidega püüti võistluse kõigi aegade rekordarv kalu – 201 haugi üldkaaluga ligi 300 kg. Võistlusepüügi alammõõt oli 1 kg.

Püütud havid kaaluti paadis üle, kanti protokolli ja suurem osa haugidest ehk Sõrme andmeil ligi 180 lasti vette tagasi. Individuaalse võidu pälvis Enno Siim 11 püütud haviga, Sõrme enda püütud 10 haugi andis talle individuaalarvestuses teise koha.

“Pettumus pole see mingil juhul, hoopis heameel õnnestumisest,” kinnitas Sõrm, kelle püütud suurim kala kaalus ligi 2,5 kilo. “See läks tagasi ujuma,” märkis Sõrm.

Kolmanda koha sai Jan Jürjestaust kaheksa haugiga. Tema püüdis ühtlasi võistluse suurima, 5,6-kilose havipuraka.

Kevadel on oodata uut Koslepit.

Print Friendly, PDF & Email