Salme jahimehed saavad juba omatehtud keeduvorsti mekkida

TIRI AGA TÕMBA: Nelja mehe rammuga tiritakse lastud loom metsast välja. Ees rassivad Toomas Jõgi ja Peep Trave, taga on Kaido Aak ja Aivar Kokk.  TAIVO SPITSÕN

TIRI AGA TÕMBA: Nelja mehe rammuga tiritakse lastud loom metsast välja. Ees rassivad Toomas Jõgi ja Peep Trave, taga on Kaido Aak ja Aivar Kokk.
TAIVO SPITSÕN

Saaremaa jahiseltse pole õige ritta sättida selle järgi, kui uhke maja või täiuslik koduleht kellelgi on. Ometi saab Salme jahimeeste seltsi kohta öelda, et just selle seltsi küttidel on üks omapärasema arhitektuuriga hooneid ja kodulehtki on rohke fotomaterjaliga.

 

Kui Tehumardilt Tiirimetsa poole sõita, hakkab Suurna küla alguses silma moodsat elamut meenutav maja. Tegelikult on see üldisemas tähenduses seltsimaja, jahimeeste seltsi maja, mida piirkonna elanikudki saavad üürida kas pulmapidude, juubelisünnipäevade või ükskõik millise sündmuse tähistamiseks.

Jahimeeste tarvis on selles majas kõik vajalik olemas. Alumisel korrusel saab pika laua taga maitsta kütitud uluki lihast valmistatud roogasid. Samas on kööginurk. Maja teises otsas võib 6–7 meest korraga saunalaval hüva leili nautida. Peamaja ühes tiivas on loomade esmase töötlemise ruum. Teise korruse puhketubade seintel on pilkupüüdvad trofeed. Igast ruumist avaneb oivaline vaade põllule, metsale, maanteele.

Loo täisversioon tänases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email