Praakli külas tegutsevad prügisokutajad (13)

uudis_sokutajaPraakli külas krundi ostnud noormees avastas maatükki võsast puhastades, et metsaäärt on varemalt kasutatud prügimäena. Prügisokutamine ei ole aga lõppenud ka pärast krundi korrastamist.

“Kui hakkasin võsa maha võtma, siis korjasin sealt metsa alt päris palju prügikotte kokku,” rääkis Joonas Rõõm Saarte Häälele ja lisas: “Nüüd on krunt puhastatud, võsa maha võetud, aga ikka ilmub sodi juurde.” Nimelt on maatükile prügi sokutatud isegi pärast selle võsast puhastamist kahel korral.

Esimesel korral leidis Rõõm maatükilt oksasodi, kive, toole, ämbreid jms prahti. Viimane juhtum oli aga eriti omapärane, lausus Rõõm. “Oli toodud suur kotitäis taarat, mida oleks saanud ju raha eest tagastada, aga nemad olid selle asemel pudelid juppideks lõiganud, kokku pressinud ja siis selle kõik metsa alla sokutanud.”

“Osa inimesi eeldab, et teised tahavad oma aega kulutada nende järel koristamiseks,” tõdes Rõõm. Peale sattunud ta prügisokutajatele ei ole. Joonas Rõõm on üpris kindel, et tema ümberkaudsed naabrid sellega seotud ei ole.

Juhul kui keegi satub peale prügi metsa alla jätvatele inimestele, võib sellest lehetoimetusse teada anda.

Print Friendly, PDF & Email