Siim Kallas ettevõtjatele: Saaremaa ei ole kolgas (1)

ARUTELU: Siim Kallast on kuulamas Piret Pihel ja Villu Vatsfeld. RAUL VINNI

ARUTELU: Siim Kallast on kuulamas Piret Pihel ja Villu Vatsfeld.
RAUL VINNI

Kuressaares ettevõtjatega kohtunud poliitik Siim Kallas arutles nendega Saaremaa plusside ja miinuste üle. Saarte Häälele ütles Kallas, et kindlasti on Saaremaal palju plusse.

“Mitu kriisi on õhus, põllumajandustootmisest oli palju juttu ja ka sellest, kuidas tööjõud liiguks, kuidas tuleksid spetsialistid ja inimesed leiaksid rakendust ka Saaremaal,” loetles Siim Kallas vestlusteemasid.

Küsimusele, miks spetsialistid siis Saaremaale ei kipu, vastas Kallas, et tema arvates pole see teema kaugeltki nii problemaatiline. “Saaremaa on elamiskeskkonnana vahva, siin on ettevõtlust ja elu. See ei ole kindlasti kolgas, mis inimesi eemale peletaks,” arvas ta.

Edukaid ettevõtteid on Saaremaal tema sõnul ju palju. “Ise ostsin internetist uued madratsid. Tekstid olid kõik inglise keeles. Vaatasin, kus see firma siis asub – Pöidel!” märkis Kallas.

Saaremaa ettevõtjad on teadupoolest ühtse Saaremaa omavalitsuse suured toetajad. Siim Kallas seevastu on võtnud omavalitsusreformi teemal üpris kriitiliselt sõna.

“Üks omavalitsus – ei kommenteeri, ma ei valda teemat,” ütles Kallas esmalt sellise teemaarenduse peale. “Müstifitseeritakse seda, et mingid kulud hoitakse kokku ja võib-olla ka mingeid teenuseid on parem koos kasutada, aga kas selleks peab otsustamist väga tsentraliseerima, see on iseküsimus,” lisas ta siiski.  Euroopa Komisjonis transpordivolinikuna töötanud Kallas ei soovinud kommenteerida ka parvlaevaliikluse teemat. Ütles vaid, et tarbijana saab ta tõdeda, et seni on laevaliiklus toiminud väga hästi.

Print Friendly, PDF & Email