JUHTKIRI: Sõitke seenele!

Alles hiljaaegu hõigati maha, et tänavune seeneaasta just parimate killast ei ole. Suured sirmikud ei tahtnud sellega aga kuidagi nõus olla ja ajavad nüüd oma kübaraid välja kõikjal, kus aga saavad. Inimesed mõistagi ei lase neil ilmaaegu metsa all ilutseda, vaid alustavad traditsioonilise sügisese tegevusega – lähevad seenele

Meeles tasub pidada aga mükoloogi sõnu, et liiale ei tasu nende korjamisega minna, kuna maitse on neil väga vänge ja spetsiifiline. Oleks ju hirmsasti kahju, kui mõnel seenelisel sirmikud hoopis nägemata jääksid, sest teised on kõik ära korjanud. Hiljem võib aga selguda, et suure portsuga ei ole midagi peale hakata

Kukeseente sõpradel jääb aga üle vaid uut aastat oodata. Sügis tuleb ju ikka, ega ta mõni suvi või talv ole. Nood kaks paraku unustavad end aeg-ajalt siinmail näidata. Senikaua aga nautigem kõike, mida tänavune sügis suudab pakkuda. Kes teab, võib olla on tal varuks veel nii mõnedki üllatused.

Print Friendly, PDF & Email