Jukud saavad korralikult vatti

Fotole jäid (vasakult) Elis Klee, Siret Mägi, grupijuht Kristina Liiv ja Peeter Benjamin Anvelt. RAUL VINNI

Fotole jäid (vasakult) Elis Klee, Siret Mägi, grupijuht Kristina Liiv ja Peeter Benjamin Anvelt.
RAUL VINNI

Kuressaare koolides on alanud uute õpilaste n-ö sisseelamisperiood ehk jukude nädal, mille jooksul noori omapärasel kombel “sisse õnnistatakse”.

Näiteks on Kuressaare gümnaasiumis 10. klassid jagatud temaatilistesse rühmadesse, kellega abituriendid siis tegelevad ja neile “vajalikke oskusi” õpetavad. Kord päevas toimub vahetund, kus iga grupi ärksamad proovile pannakse.

KG abituriendi Kristina Liivi sõnul on neil arstide, taarakorjajate, mafjosside, ehitajate, sõdurite, kalurite, aednike, vetelpäästjate ja baleriinide rühmad. Liiv ise tegeleb sõdurite grupiga ja eile juhendas ta gruppi üsnagi valjuhäälselt. Neljapäeval peavad jukud läbima takistusraja metsas, reedese spordipäeva hommikul annavad nad ametlikult vande ja õhtul tähistatakse vandeandmist peoga.

Print Friendly, PDF & Email