Tänapäeva maailm John McCain: võidab see, kes võidab infosõja

TÄHELEPANEK: Ühes oma hiljutises loengus väljendas USA senaator John McCain arvamust, et juhul, kui Venemaa peaks Baltimaid ründama, pole ta sugugi kindel, et kõik NATO riigid üksmeelselt Venemaaga sõda alustavad. Tema arvates tuleks praegu kõik teha selleks, et võita infosõda Kremliga.  Lucente.org

TÄHELEPANEK: Ühes oma hiljutises loengus väljendas USA senaator John McCain arvamust, et juhul, kui Venemaa peaks Baltimaid ründama, pole ta sugugi kindel, et kõik NATO riigid üksmeelselt Venemaaga sõda alustavad. Tema arvates tuleks praegu kõik teha selleks, et võita infosõda Kremliga.
Lucente.org

Korduvalt Eestit väisanud Ameerika Ühendriikide skandaalne senaator John McCain on veendunud, et Venemaa presidenti Vladimir Putinit ei peata kahurid ega tankid, vaid Ameerika gaasitarned Euroopale ja võit käimasolevas infosõjas.

2008. aasta presidendivalimistel oli McCain USA praeguse riigipea Barack Obama peamine konkurent. Mõni aeg tagasi esines ta Washingtonis Hudsoni instituudis pikema loenguga rahvusvahelisest olukorrast. Loengust tegid kokkuvõtte ka tähtsamad rahvusvahelised uudistekanalid.

Loengus tõi ta välja maailmarahu peamised ohuallikad. Tõsi, kui aus olla, siis pole McCaini nimetatud ohuallikate nimistus midagi uut. Peamised ohud on senaatori arvates järgmised: Islamiriik, Venemaa imperialistlik poliitika, Iraani valitsuse toetus rahvusvahelisele terrorismile ja kommunistliku Hiina üha enam suurenevad ambitsioonid. Samas toonitas McCain, et ajaloolises perspektiivis jääb ta kõigest hoolimata veendunud optimistiks, sest usub, et raskustele vaatamata suudab Ameerika oma liidripositsiooni maailmas säilitada.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email