Saaremaa Laevakompanii: Urve Palo valetab (3)

Laupäevases Eesti Päevalehes avaldati Väinamere parvlaevaliikluse ja laevade ostu riigihanke korralduse segastest asjaoludest kõnelev artikkel „Poisid pole puhtad“, milles Urve Palo väidab, et Vjatšeslav Leedo pole avaldanud soovi temaga kohtuda. See on vale.

Saaremaa Laevakompanii (SLK) teatel kohtusid Leedo ja Olav Miil mitmel korral Indrek Saarega ning Urve Palo nõuniku Danel Tuusisega, Miil ka Eiki Nestoriga, et arutada praamiliiklusega kaasnevaid küsimusi. Nendel kohtumistel tegi Leedo korduvalt ettepaneku kohtuda ka nende erakonnakaaslase, minister Urve Paloga, rõhutades temaga kohtumise vajalikkust.

Sotsiaaldemokraadid lubasid igal korral vastava palve minister Palole edasi anda, kuid järgmistel kohtumistel edastati ühene vastus: Urve Palo ei ole pidanud otstarbekaks kohtuda.

Samuti tegid Leedo ja Miil SLK kinnitusel ettepaneku, et ministri eestvedamisel võiks kohtuda ning arutada parvlaevaliiklusega seonduvaid küsimusi ja võimalikke lahendusi ka laiemas ringis, näiteks Riigikogu majanduskomisjoniga, samuti erakondade vastavate juhtivate poliitikutega. Ka nendele ettepanekutele ministri poolt reaktsiooni ei tulnud.

SLK nentis, et Urve Palo on hanke teemadel tabatud korduvalt otse ja mustvalgel valetamas: “Selline järjepidev valetamine ei ole sotsiaaldemokraatidele omane.”

SLK möönis, et Palo tegi julge sammu, kui võttis vastutuse ning astus ministri ametikohalt tagasi. Tuleks teha teinegi julge samm ning selgitada avalikkusele, mille pärast astub aktiivses tegevpoliitikas olev poliitik ministrikohalt tegelikult tagasi.

“Minister võiks avalikult tunnistada, et võtab poliitilise vastutuse ning tema tagasiastumise põhjus on praamihanke läbiviimise täielik läbikukkumine,” märkis SLK.

Print Friendly, PDF & Email