Sõnajalad rajavad Ida-Virumaale Baltikumi suurima tuulepargi

Ida-Virumaal, endistel Aidu karjääri aladel hakkab 2016. aastal kerkima Baltikumi suurim tuuleelektrijaam, koguvõimsusega 100 MW.

Sõnajala sõnul on tegemist esimese “Made in Estonia” tuuleelektrijaamaga maailmas. Tuulikud toodab Eesti ettevõtte Eleon AS just Aidu näitajaid arvestades ja Eestis on loodud ka kasutatav tehnoloogia, samuti toodetakse siin oluline osa tuulikukomponentidest.

Kokku püstitatakse 30 suurt, kolmemegavatist Eleoni uue põlvkonna tuulikut. Eleoni tuulikute torni kõrgus on 135 meetrit ja rootori diameeter 120 meetrit.

Tuuleelektrijaama rajamine on jaotatud kolme etappi ja esimesed tuulikud saavad püsti 2016. aastal. Investeeringu suurus on kokku 165 miljonit eurot. Andres Sõnajala kinnitusel saab Aidu tuulepargist oluline verstapost nii suurte elektrituulikute tootmisel kui ka tööstusharu käivitamisel Eestis.

Print Friendly, PDF & Email