Saaremaa ralli linnakatse on nüüd täiesti kindel

Täpselt kuu aja pärast toimub üks iga-aastastest tippüritustest – Saaremaa ralli –, mille võistlusprogrammis on taas sees ka Kuressaare linnakatse.

Ralli korraldaja, MTÜ Saaremaa Ralli juhatuse liige Toomas Sepp ütles, et linnakatse toimumine sai täiesti kindlaks augusti lõpul, kuna võistluse juhendi avamine oli planeeritud 2. septembril.

Linnakatse rada peaks rallisõpradele varasematest aastatest juba tuttav olema. “Võrreldes varasemate aastatega uusi tänavaid kasutuses ei ole, publikule on kõik tuttav,” kinnitas Sepp. Vaid Kalda puiestee on tänavusest linnakatsest välja jäetud. Põhjus on väga lihtne – sinna paigaldatud tänavavalgustuspostid asuvad teele liiga lähedal.

Üldiselt on kogu võistlustrass Toomas Sepa sõnul publikule kõikjal hästi jälgitav, aga traditsiooniliselt on enamik pealtvaatajatest kogunenud ikka lossiparki ja spaade juurde.

Peale Kuressaare linnakatse taastulemise on publiku jaoks kindlasti põnev ka see, et ralli teisel võistluspäeval on lubatud kavva võtta mitu uut lisakatset. Neist lähemalt rääkima Toomas Sepp siiski ei tõtanud. “Praeguse seisuga meil rada veel avalik ei ole, seega päris konkreetselt veel rääkida ei saa,” põhjendas ta.

Meeles tasuks pidada, et ralli start ja finiš asuvad Kuressaare kesklinnas ning nagu ikka toimub laupäeval ka autasustamine kesklinnas. “Ralli esimese päeva absoluutarvestuse kümme esimest meeskonda valivad endale stardikohad reede õhtul service-pargis Orikülas,” lisas Sepp. Pealtvaatajatele mõeldud kava ilmub Autolehes 7. oktoobril, ka rallipood on Saare Selveris avatud 7. oktoobrist.

Järjekorras 48. Silvestoni Saaremaa ralli toimub tänavu 9.–10. oktoobril Lääne- ja Kesk-Saaremaa kruusateedel.

Print Friendly, PDF & Email