Juhtkiri: Kardetust parem

Seda, et tänavune suvi – juuni ja juuli vähemasti – läks ilma poolest lörri, arvavad meist ilmselt paljud. Ka on kuulda olnud kurtmist, et Kuressaare tänavapilt oli varasemate suvedega võrreldes tunduvalt nukram.

Samas näitab majutusasutuste täitumuse statistika, et tänavune juuli oli pisut paremgi kui möödunud aasta oma. Ja majutatute hulk lausa paari tuhande võrra suurem.

Kuressaare turismiinfokeskuse andmeil olid ka esimese poolaasta näitajad mullusest pisut paremad.

Jah, Soome turistide arv on mullusega võrreldes tublisti kahanenud, seda aga kompenseeris majutusasutustes peatunud eestlaste arvu kasv.

Öeldakse, et statistika olevat suurim vale. Kas aga numbrite kokkulöömisega tegelevad asutused oma andmeid laest ikka päris võtavad?  Jääb üle vaid mõelda, milline olnuks tänavune turismisuvi majutatute arvu poolest ja turismiettevõtjate pilgu läbi siis, kui pigem sügist meenutavate jahedate ja vihmaste ilmade asemel pakkunuks suvekuud küllaga sooja ja päikest.

Print Friendly, PDF & Email