Saarlane teenib 366 eurot vähem kui tallinlane (12)

Saare maakonnas tänavu teises kvartalis makstud keskmine palk oli Eesti madalamaid – Saaremaa platseerub maakondade järjestuses alles tagantpoolt kolmandal kohal. Võrreldes aga suurima keskmise palga saajaid tallinlasi ja saarlasi, tuleb tõdeda, et Saare maakonnas on keskmine palk 366 eurot madalam kui Tallinnas, kus keskmine palganumber oli teise kvartali lõpuks 1220 eurot.

Vaadates keskmiseid palku maakondade lõikes, on Saare maakond tõepoolest tagant kolmandal kohal. Madalam on palk Eestis vaid Valga- ja Põlvamaal. Saare maakonnas oli teise kvartali keskmine palk 854 eurot, Valgas 844 eurot ja Põlvas 838 eurot.

Suurimad keskmised palgad olid Harjumaal – 1194 eurot, Tartumaal – 1076 eurot ja Lääne-Virumaal – 933 eurot.Aastaga on keskmine brutokuupalk Saare maakonnas tõusnud 74 eurot. Mullu teises kvartalis oli see 780 eurot, tänavu aga, nagu mainitud, 854 eurot. Viimase viie aastaga on keskmine brutopalk Saaremaal kasvanud 159 euro võrra.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles täpsustuseks, kõneldes mediaanpalgast, et Saare maakonna teise kvartali mediaanpalk oli 787 eurot ja väljamakse tehti 13 465 inimesele.

Eestis oli keskmine brutokuupalk 2015. aasta II kvartalis 1082 eurot. Brutokuupalk tõusis I kvartaliga võrreldes 7,1% ja eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 5,8%. Eesti maksu- ja tolliameti andmetel oli selle aasta II kvartali mediaanväljamakse Eestis aga 794 eurot kuus. Töötajatele tehtud väljamaksete summa oli üle 1,64 miljardi euro ja see maksti välja 559 528 inimesele.

Print Friendly, PDF & Email