Ragnar Kalde ja Karli Allik oma eesmärki ei saavutanud (1)

Küprosel Larnacas toimunud U20 vanuseklassi rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustel said Ragnar Kalde ja Karli Allik 17. koha ja seatud eesmärgid jäid saavutamata.

Saarlaste esimesed vastased olid prantslased Arnaud Loiseau ja Arnaud Gauthier-Rat. Pärast 36-minutilist matši pidi Saaremaa paar vastaste 13 : 21, 20 : 22 paremust tunnistama. Teises voorus jäi meie paar 13 : 21, 7 : 21 alla leedukatele Artur Vincelovicile ja Edvins Vaskelisele.

“Mõlemad vastased olid mängitavad,” tunnistas Karli Allik. “Meie oma rünnaku lahendamine on väga nõrk ja üldse oli puudus rannavõrkpalli ABC-st.”

Otsustavas mängus võideti kodupubliku ees mänginud Küprose noormeeste Charalampos Zorpise ja Antonis Liotatise vastu avageim kindlalt 21 : 11, kusjuures viimased kaks punkti saadi pallinguga. Teises geimis näitas Küprose duo aga hambaid ja andis meie meestele kõva lahingu. Seisult 10 : 16 tulid nad järele ning 20 : 19 ja 23 : 22 oli neil kasutada isegi geimpall, ent need õnnestus Allikul ja Kaldel tõrjuda ja lõpuks pandi paremus maksma numbritega 27 : 25.

“Ise muutusime Küprose vastu lohakaks,” rääkis Karli Allik, lisades, et sisse tulid oma lollid vead. “Mängu annab parandada igas elemendis, sest sellise mänguga me ei jõua mitte kuskile. Eesmärk oleks 16 sekka saada.”

Alagrupis kolmandana edasi saanud Karli Alliku ja Ragnar Kalde turniir lõppes paraku väljalangemismängude avaringiga. Vastasteks olnud hollandlased Tom van Steenis ja Jesper Bouter alistasid meie paari 21 : 15, 21 : 14.

Karli Alliku hinnangul mängisid hollandlased nad üle mängukogemustega. “Hollandlased olid minu arvates kõige raskem vastane, keda enda vastu saada,” lausus ta. “Alguses oli mäng tasavägine, sest kuni seisuni 12 : 12 saime hakkama. Siis hakkasime oma vigu tegema, tulid vastuvõtu-, rünnaku- ja samuti servivead.”

Allik ja Kalde lõpetasid Euroopa meistrivõistlused seega 17. koha jagamisega.

“Mina isiklikult 17. kohaga rahule ei jää,” tunnistas Karli Allik.

Print Friendly, PDF & Email