Noored muusikud käisid Rootsis

Esimesest kuni 6. juulini olid Orissaare noored muusikud Rootsis asuva sõpruslinna Mellerudi külalised. Kaheksast bussi istunud inimesest moodustusid ansamblid Evergreen ja Kuldsed Lehtrid. Reisi peamine eesmärk oli esineda linna festivalil ja musitseerida koos kohalike noorte muusikutega. Ettevõtmise eestvedaja oli Mellerudi kommuuni kultuurikorraldaja Lars Nilsson.

Üllatusena ootas meid seal ka Orissaarest pärit Liisa Paiste, kes õpib kohalikus gümnaasiumis. Teisel päeval moodustati ühisorkester Swedonia. Üle poole päeva kestnud ainukese prooviga valmistati ette pooletunnine kontsertkava, mis 4. juuli keskpäeval festivali pealaval ette kanti. Oli raske uskuda, et need noored olid koos harjutanud vaid üks kord. Kuulajateni jõudis mitmekesine rokikava. Külaliste auks oli keskväljaku lipuvardasse tõmmatud ka Eesti lipp.

Ansambel Evergreen astus üles 3. juuli õhtul sealse noortekeskuse terrassil. Kuldsed Lehtrid tegid mürtsu lasterongkäigus, esinesid kirikus ja andsid mõnusa vabaõhukontserdi Håverudi kanali ääres.

Reisil käisid Marju Pilv, Erik Simastel, Kenro Endel Üts, Artur Müür, Tom Kärner, Erko Tiitma, Kerman Keerd ja Karlis Saar. Vastuvõtt oli soe ja külalislahke. Nägime kohalikke vaatamisväärsusi ja nautisime sooja ilma. Reis läks igati korda. Suur tänu Orissaare vallale ja Mellerudi kommuunile, kes võimaldasid noortele sellise põneva kogemuse.
Karlis Saar,
Orissaare muusikakooli vaskpuhkpilliõpetaja

Print Friendly, PDF & Email