Roolijoodikust naistepeksjat ootavad rootsi kardinad (1)

Eile algas Kuressaare kohtumajas üldmenetluses protsess Riho Koka (36) üle, kelle ülalpidamisel on kaheksa-aastane laps.

Kokka süüdistatakse korduvalt kriminaalses joobes autojuhtimises, raske tervisekahjustusega lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises, varastatud vara varjamises kui ka korduvates peksmistes, mida mees on toime pannud eranditult naisterahvaste vastu. Eilse seisuga oli tema kontol neli kehtivat kriminaalkaristust ja kaks väärtegu.

Üldmenetluses alanud istung jätkus osapoolte nõusolekul kokkuleppemenetluses. Liitkaristusena ootab Kokka süüdimõistmisel kolme aasta pikkune reaalne vanglakaristus ja talt võetakse aastaks ja kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimisõigus. Lisaks peab ta tasuma menetluskulud ja maksma tsiviilhagid, mis on kokku ligi 5000 eurot.

Prokurör Svetlana Maripuu ette loetud süüdistuse järgi tabati Riho Kokk 2013. aasta 14. juulil Pärnus, 2014. aasta 31. detsembril Haapsalus ja 2015. aasta 15. märtsil Saare maakonnas autoroolist alkoholijoobes. Kõigil kordadel oli mees kriminaalses joobes. 2013. aasta 4. augustil põhjustas ta Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel liiklusreegleid eirates ja peateel liikunud mootorratturile kõrvalteelt otsa sõites ettevaatamatusest eluohtlikke tervisekahjustusi.
Ajavahemikus 14. september kuni 4. oktoober hoidis ta enda juures oma tuttava poolt Soomest varastatud sõidukit.

20. detsembril 2013. aastal lõi Kokk Helsingist Tallinna suunduva reisilaeva pardal sõnavahetuse käigus laeva naisadministraatorit näkku, tekitades ninaluumurru. 12. juulil 2014. aastal peksis ta käte ja jalgadega Kuressaares Privilege’i klubi sissepääsu juures üht naist, keda ta lõi viiel korral rusikaga ja mitmel korral jalaga.

Rusikaga vastu huult äsas Kokk ka pekstavale naisele appi rutanud teisele naisele. 2015. aasta 26. veebruaril virutas Kokk Tallinnas avalikus kohas naisterahvale rusikaga vastu põske, tekitades peavigastuse.

Kõigi nende “vägitegude” eest küsis prokurör Riho Kokale kohtult kolme aastat vangistust, mille kandmist hakataks lugema Koka kinnipidamisest selle aasta 15. märtsil.

Ühtlasi võetaks talt 1 aastaks ja 3 kuuks mootorsõiduki juhtimisõigus.

Riigi poolt määratud kaitsja Sulev Raudsepp avaldas lootust, et Kokk on oma tegudest õppust võtnud ja parandab ennast. Kaitsjatasud palus ta osaliselt riigi kanda jätta.

Kohtunik Kristel Pedassaar kuulutab otsuse välja esmaspäeval.

Print Friendly, PDF & Email