“Aarete jahil” kaheksa Saare maakonna aaret (1)

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise raames on valmimas tervet Eestit hõlmav “Aarete jahi” mäng, mida mängides tuleb külastada põnevaid paiku ja objekte Eestimaal.

Selliseid erilisi kohti on mängus kokku sada, mis valiti välja inimeste tehtud ettepanekute alusel. Nimelt kogus muinsuskaitseamet märtsis ja aprillis inimeste ettepanekuid tähendusega paikade kohta üle Eesti. Ettepanekuid tuli üle 250, millest rahvahääletusele läks 150. Hääletada sai septembri alguseni.

Saaremaa erilistest kohtadest jõudis rahvahääletusele kümme paika või objekti ja mängu sisse hääletasid inimesed neist kaheksa: Pöide kirik, Ruhnu puukirik, Maasi ordulinnuse varemed, Orissaare staadionitamm, Kaali kraater, Panga pank, Kihelkonna kiriku kellatorn ja Vesiloo laid Vilsandi rahvuspargis.

Mängu saab mängima hakata 2017. aastal, mängimise ajaks on planeeritud kaks aastat ehk kuni 2018. aasta lõpuni. Kõik aardejahil osalejad võtavad osa peaauhinna loosimisest, lisaks on “Eesti 100 aaret” toimkond ja sponsorid pannud välja mitmeid teisi auhindu.

“Eesti 100 aaret” algatuse eesmärk on leida Eesti inimeste abiga üles Eestimaa olulised paigad ja objektid, mis pole siiani laiemat tuntust saanud, kuid vääriksid esiletõstmist ja külalistele tutvustamist.

Print Friendly, PDF & Email