Saarlane sai suure stipendiumi (1)

Eesti edumeelsemate ettevõtjate toel läheb 20 noort õppima maailma parimatesse ülikoolidesse.

20 noore seas pälvis tänavu 4000 euro suuruse stipendiumi ka Saaremaa ühisgümnaasiumi vilistlane Hanna Tuus, kes jätkab õpinguid Suurbritannias Nottinghami ülikoolis.

Ettevõtjatest toetavad noori õppureid ka Sten Tamkivi, Taavet Hinrikus ja Rain Lõhmus.

Sten Tamkivi sõnul on nii tema kui ka paljude teiste tuntud ettevõtjate soov, et andekad Eesti noored saaksid haridust omandada maailma parimates ülikoolides, tuues sel moel Eestisse nii tipptasemel teadmisi kui ka avatust.

Lisaks on annetajate seas TransferWise’i, Skype’i, Hansapanga ja LHV asutajaid ja mitmeid teisi edumeelseid eraettevõtjaid. Noore õpetlase stipendium on loodud eraettevõtete, haridus- ja teadusministeeriumi ning SA Archimedes koostöös. Väljaantava stipendiumi fondi maht oli tänavu 80 000 eurot, millest poole annetasid eraettevõtjad ja teise poole lisas haridus- ja teadusministeerium.

Print Friendly, PDF & Email