President väisab Saaremaad (10)

3. ja 4. septembril külastab Saaremaad president Toomas Hendrik Ilves.

Ta kohtub Kuressaare linna juhtide, Saare maavanema ja Saare maakonna omavalitsusjuhtidega. Samuti külastab ta väikelaevaehituse kompetentsikeskust, Saaremaa Delifood OÜ-d, Kuressaare ametikooli Disainimajakat, Leedri küla kui aasta küla 2015 ja sealseid kadakasiirupi valmistajaid.

President kohtub ka ühinenud Lääne-Saare valla esindajatega ja sealsete ettevõtjatega ning külastab Pöide pruulikoda.

Presidendi avalike suhete nõuniku Toomas Sildami sõnul soovib riigipea näha ja kuulda, kuidas kulgeb Saaremaal omavalitsuste ühinemine ja millised on sellega seotud edasised plaanid. Samuti tahab ta tutvuda 2014. aastal Kaarma, Kärla ja Lümanda valla ühinemise järel tekkinud Lääne-Saare vallaga ning kuulda nende ühinemiskogemust.

Print Friendly, PDF & Email