Ametnike näpuviga (7)

Eile selgus, et linnaliikluse ümberkorraldamise plaan, mis lugejates palju pahameelt tekitanud, osutus vaid ametnike näpuveaks. Paari nädala jooksul said linnakodanikud tutvuda skeemiga, millele punktiirjoone asemel oli märgitud pidevjoon.

Selline pealtnäha tühine viga oleks aga tegelikkuses realiseerudes põhjustanud linnaliikluses totaalse kaose. Õnneks on projekteerijad viga märganud ja loodetavasti Pihtla teelt vasakpöörde tegemise võimalus siiski säilib.

Samas tekitab linna peatänava remont ka teisi probleeme. Leidub kindlasti neid, kellele ei meeldi, et muudetakse bussipeatuste asukohti ja langetatakse teeäärseid puid.

Samas – ringristmikud muutvat liikluse sujuvamaks. Positiivne on kindlasti see, et peaaegu kogu tänava pikkuses rajatakse kergliiklustee, individuaalkrundid saavad aga kõvakattega mahasõidud. Ja tänav ise uue katte.

Nüüd tuleb vaid pöialt hoida, et korraldatava hanke järel liiga palju proteste ei esitata, mis tööde alguse edasi lükkab. Tõenäoliselt on järgmisel suvel liiklus linna tuiksoonel häiritud ning töödega kaasnevad müra ja tolm. Kõik selle korvab aga lõpptulemus. Mõne aasta pärast peame uuenenud peatänavat linna loomulikuks osaks.

Print Friendly, PDF & Email