Muhu jooksul osalenud mees suri

Sel laupäeval 13. korda korraldatud Muhu jooks lõppes ühe osaleja jaoks traagiliselt. Kepikõnnil osalenud 69-aastane mees kukkus distantsi läbimisel kokku ja suri.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe avaldas tervisesportlase lähedastele lehe vahendusel kaastunnet. “Muhu vald ja spordiklubi Muhu jooksu korraldajatena avaldavad sportlase lähedastele kaastunnet.”

Tervist puudutavaid andmeid ta avaldada ei saanud. “Kuigi tegu oli kepikõnniga, tabas meest terviserike. Sellistel üritustel üle Eesti korraldajad tervisekontrolli ei tee. Inimesed peavad ise oma seisundit hindama,” rääkis vallavanem.

Liitmäe teada oli tegemist mandrimehega, kelle lähisugulased elavad Muhus.

Jooksu üks korraldajatest Kalev Kütt ütles, et tulevikus kaalutakse osalejatelt alates teatud vanusest tervisetõendi küsimist. “Aasta on järgmise jooksuni aega. Arutasime seda asja, et mingist vanusest peaks hakkama tervisetõendit küsima. Kuid loodame, et selline asi enam ei kordu,” sõnas Kütt.

Print Friendly, PDF & Email