Nõelasilmast tulnud lasteaed ootab mudilasi (2)

LINTI LÕIKAMAS: Uueks saanud lasteaia lindi lõikavad läbi linnapea Madis Kallas, EBC Ehituse juhataja Ago Arge ja lasteaia direktor Helin Vinter. Linti hoiavad Põrnika rühma lapsed (vasakult) Mia Lotta Püüa, Hanna Laurete Sõrm ja Karl Martin Pikka.  Foto: Tambet Allik

LINTI LÕIKAMAS: Uueks saanud lasteaia lindi lõikavad läbi linnapea Madis Kallas, EBC Ehituse juhataja Ago Arge ja lasteaia direktor Helin Vinter. Linti hoiavad Põrnika rühma lapsed (vasakult) Mia Lotta Püüa, Hanna Laurete Sõrm ja Karl Martin Pikka.
Foto: Tambet Allik

Pärast aastapikkust remonti ootab peaaegu tundmatuseni muutunud valgus- ja värviküllane Kuressaare Ida-Niidu lasteaed mudilasi taas esmaspäevast.

“Minule meeldib kõige rohkem õues üks atraktsioon, aga ma ei ole seda veel proovida saanud,” ütles eilsele lasteaia avamispeole lauluga esinema tulnud 6-aastane Hanna Laurete Sõrm. “Pärast proovin kindlasti järele!”

“Minule meeldib kogu see maja,” rääkis tema kaaslane Põrnika rühmast, Karl Martin Pikka. “See maja on ikka palju ilusam kui enne. Uus rühm meeldib ka, see asub hoopis teise koha peal kui enne.”

“Kõigile neile, kel õnnestus külastada seda maja enne remonti, on võrdlusmoment praegusega omaette elamus,” leidis linnapea Madis Kallas oma sõnavõtus, lisades, et ilmselt tunnevad uuest ilusast lasteaiast kõige rohkem rõõmu lapsed, nende vanemad ja õpetajad. “Hea on tuua laps sellisesse ilusasse keskkonda ja sellises keskkonnas töötamine võiks samuti olla igaühele meelepärane,” lausus Kallas. “Tehtud on suur töö ja kindlasti tuleb selliste suurte objektide puhul ette raskeid hetki, aga oluline on lõpptulemus, mida täna näeme.”

Lasteaia direktori Helin Vinteri hinnangul on lasteaed võrreldes varasemaga pea tundmatuseni muutunud. “Töötajad ütlevad koguni, et nad kipuvad maja peal ära eksima,” rääkis Vinter Saarte Häälele. Direktor tunnistas oma heameelt, et esialgsete kavadega võrreldes mööndusi ei tehtud. “Ei jäänud kripeldama, et kahjuks seda või teist ei saanud.”

Vinteri sõnul polnud remondi tähe all möödunud aasta tema jaoks sugugi raske. “Kuna see aasta on olnud ääretult põnev, pole mul ka kergendustunnet, et viimaks ometi on kõik nüüd valmis,” lausus direktor. “See aeg on mulle väga palju õpetanud ja mitte ainult pedagoogilise töö poole pealt, vaid ka kõike muud.”

Peatöövõtja, AS-i EBC Ehitus juhataja Ago Arge sõnul säilitati vana lasteaia põhikonstruktsioonist kaheksakümmend protsenti. “Viimistlus, fassaadid, avatäited, põrandad, tehnosüsteemid – kõik see on aga uus,” rääkis Arge.

Tema hinnangul oli koostöö linnavalitsuse ja arhitektuuribürooga konstruktiivne ja sujus suuremate tõrgeteta. “Linnarahvas saab sama uhke ja luksusliku hoone, nagu arhitektil oli planeeritud,” lausus Arge. “Täna avatud lasteaed on kasutatud materjalide ja lahenduste poolest väljapaistev üle terve vabariigi.”

Arge kinnitusel oli Ida-Niidu lasteaed EBC Ehituse ja ka tema enda jaoks ülioluline objekt. “Mu mõlemad tütred on oma lasteaiatee läbinud just nende müüride vahel,” tähendas Arge.

Ehitustööd kestsid kümme kuud. Arge andmeil töötas objektil pidevalt 50 inimest, tipphetkel oli neid koos alltöövõtjatega aga koguni sada. “Enamik olid Saare maakonna inimesed,” märkis Arge.
Lasteaia mänguväljakud on Tiptiptap OÜ-lt, teed ja platsid tegi Klotoid OÜ, elektritööd Elmiku OÜ, torutööd NG Torutööd OÜ, ventilatsiooni aga AmerEst OÜ.

Arhitektuuribüroo AV Ansambel arhitekt Toivo Tammik kiitis koostööd nii Kuressaare linnavalitsuse kui ka ehitajaga. “Ehitaja oli väga mõistev,” märkis Tammik. “Seda juhtub harva, et ehitaja teeb teoks tõepoolest kõik, mis arhitekt on kavandanud.”

Lasteaia remont läks koos sisustusega maksma ligi kolm miljonit eurot.

Eilset avamispidu juhtis näitleja ja Kuressaare linnateatri direktori asetäitja Aarne Mägi, lasteaia õnnistas Saarte praost Anti Toplaan.

Ida-Niidu lasteaia 12 rühmas käib kokku 260 mudilast. Töötajaid on lasteaias 51, neist 31 pedagoogid.

Print Friendly, PDF & Email