Avarii Nasva sillal tekitas pikad ummikud (2)

MÕÕDASÕIDU TULEMUS: Nasva sillal toimus eile suuremat sorti plekimõlkimine. Foto: Raul Vinni

MÕÕDASÕIDU TULEMUS: Nasva sillal toimus eile suuremat sorti plekimõlkimine.
Foto: Raul Vinni

Autojuht, kes Nasval sillal möödasõitu üritades õnnetuse tekitas, pani ka mõlemal pool silda liikluse kilomeetrite pikkuselt seisma. “Ta sõitis lihtsalt vastu,” ütles Saarte Häälele õnnetuses kannajaks pooleks jäänud musta Volkswageniga sõitnud naine pärast õnnetust.

Linna poolt tulnud auto sõitis oma reas, kui sillakumeruse tagant kerkis äkki auto, mis rammis nende auto teepoolset külge. Möödasõitu teinud punane Volkswagen oli pidurdusjälgede järgi alustanud Nasval üle pidevjoone möödasõitu juba enne sillale jõudmist. Napilt jõudis see mööda sinisest Opelist, mille juht ütles, et ehmatus oli suur.

Kannatanute arvates oli möödasõitu teinud auto kiirus suurem kui asulas lubatud 50 km/h. Pealtnägijad olid kuulnud, et punane Volkswagen oli möödasõite harrastanud juba Nasvale lähenedes.
Kaks risti teel olnud sõidukit sulgesid Kuressaare–Sääre maantee mõnekümneks minutiks. Autorivid võisid olla suisa kilomeetripikkused. Kui päästjad olid autod teelt ära lohistanud, taastus liiklus üsna pea.

Politseiteadetes selgitati, et esialgsetel andmetel põhjustas liiklusõnnetuse möödasõit, mida õnnetuse põhjustanud juht alustas kohas, kus see on keelatud. Möödasõitu alustanud sõiduk põrkas kokku vastassuunast vastu tulnud sõidukiga. Mõlemad juhid olid kained ja esialgsetel andmetel liiklusõnnetuses osalenud inimestel tõsisemaid vigastusi ei tuvastatud.

Print Friendly, PDF & Email