Suri rahvaravitseja Vigala Sass (2)

Aleksander Heintalu
31.05.1941 ̶ 19.08.2015

Sass läks ära. Sassi elu oli tegu. Sassile oli antud kuulda ja kuulata taimi. Kui palju ta sellest kaasa võttis, me ei tea, kuid see, mis jäi, on hiigelsuur. See on aegumatu ja asetub meie rahva elmas (kultuuris) Saareste ja mõlema Masingu kõrvale. Sass hindas üle kõige teadmisi, aga ütles ka, et tõelised teadmised on need, mida me kasutada oskame. Teadmiste janu käis temaga kaasas kuni viimaste eluhetkedeni.

Sass oli Maausuliste Saarepealse Koja liige ning oli mitmete Maavalla-kodalaste väga hea tuttav või sõber päevade lõpuni. Vähe on Eestis suguvõsasid, kes erineval moel Sassiga kokku puutunud poleks. Koja liikmeskond ei unusta Sassi eales. Sassi lähedased jäävad teda igavesti mäletama.

Päikest Sassile, head teed Sulle Tollesse Ilma
Päikest kogu maailmale – taevale, tulele, vetele, metsale, maale, teadjatele!
Kõikidele tema tuttavatele ja sõpradele, õpilastele.

Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda,
Maausuliste Saarepealne Koda
Sassi pere ja lähedased

Print Friendly, PDF & Email