Tasuta linnatuurid õigustasid end igati

VIIMANE: Tasuta ekskursioonide viimasel päeval oli giidiks Maie Kahju (paremal). Foto: Kristina Mägi

VIIMANE: Tasuta ekskursioonide viimasel päeval oli giidiks Maie Kahju (paremal).
Foto: Kristina Mägi

Kuressaare tasuta linnaekskursioonidest sai osa 168 turisti ja huvilist, mis tegi ühe ekskursiooni kohta keskmiselt üheksa kuni kümme osalist.

Ajavahemikus 20. juuni kuni 15. august algasid igal laupäeval Kuressaare raekoja eest tunniajased linnaekskursioonid, millest üks viidi läbi inglise ja teine eesti keeles. Veidi populaarsemaks osutusid eestikeelsed ekskursioonid, neist võttis suve jooksul osa 89 inimest. Inimeste puudumise tõttu jäi ära vaid üks (ingliskeelne) ekskursioon. “Ülejäänud olid kõik huvilistega kaetud,” ütles Saaremaa giidide ühingu esimees Ulrike Mesi. Tunniajaseid jalutuskäike juhtis kokku kümme giidi.

Mesi sõnul on nii osalejatelt, turismiinfokeskuselt kui ka majutusasutustelt saadud tagasiside olnud positiivne. Seega on plaanis tasuta linnaekskursioonidega jätkata. “Teeme ametlikud kokkuvõtted ära ja suhtleme kõigi toetajatega ning kuulame nende mõtteid, kuidas asja paremini teha,” lisas Mesi.

Tema sõnul tuleks tulevikus mõelda veel reklaami laiendamise peale. Inimestel võiks olla info linnaekskursioonide kohta käes juba enne, kui nad linna jõuavad, arvas Mesi. “Meediakajastust oli parasjagu,” lisas giidide ühingu esimees.

Ekskursioonide pikkus ja marsruut, mis hõlmas vanalinna osa, kirikuid ja lossiparki, oli Ulrike Mesi sõnul sobiv. Eesmärgiks oli linna elu-olu, ajaloo ja tänapäeva põgus tutvustamine. “Selline esmane eesmärk sai kindlasti täidetud,” kinnitas Mesi.

Ekskursioone korraldas Saaremaa giidide ühing koostöös linnavalitsuse ja teiste toetajatega.

Print Friendly, PDF & Email