Omadele võõras, võõrastele oma (4)

Paljude Saaremaa toodete puhul oleme harjunud, et neid hinnatakse ka Eestist väljaspool. Võtkem kasvõi laevaehituse valdkond. Selle uudise peale, et taas kord saavad Saaremaa laevaehitajad miljonitehinguid, keegi enam eriti suurde eufooriasse ei satugi. See nagu peakski nii olema.

Saaremaa tegijaid heast küljest näitavate “toodete” rivvi astub täna ka parvlaevaühendus. Saksamaal saavad uued ristiemad veel hiljuti Väinamerd sõitnud Muhumaa ja Saaremaa.

Verstapost on see kogu Eesti merendusajaloos: sellisele tasemele pole eestlased veel küündinud. Sakslased on kindlasti viimased, kes põrsast kotis ostaksid. Järelikult on laevad ja vedajad silma jäänud ja end tõestanud.

Juba enne seda, kui laevad on uues kohas sõitma hakanud, on huvi nende vastu suur. Pole vist raske arvata, mida sakslased tunnevad. Ja mida tunnevad teenusepakkujad. Sest hea on minna kuhugi, kus sind oodatakse.

Print Friendly, PDF & Email