Võrkpallurid vahetavad klubisid

Kaks aastat Prantsusmaa klubi Terville’i Florange naiskonda kuulunud võrkpallur Eliisa Peit liitus Kohila VK-ga.

“Prantsusmaal omandasin huvitava kogemuse, kuigi mängida eriti ei saanud, sai trenni teha,” rääkis Eliisa Peit, oskamata öelda, kas ta arenes seal ka paremaks mängijaks. “Eks see peab nüüd Eestis selguma.”

Oma sõnul Peit ei kahetse, et ta Prantsusmaale läks, kuid nüüd on tal uued eesmärgid. “Kohilas proovime oma tiitleid kaitsta ja võimalused mängida põhikoosseisus on head,” rääkis Eliisa Peit.
Ta ei osanud kindlalt öelda, kas ta võimaluse avanemisel läheks veel kord välismaale mängima. “Võib-olla läheks,” jäi ta kahtlevale seisukohale.

Viimased aastad TTÜ võrkpallimeeskonnas mänginud temporündaja Mihkel Tanila liitus uuest hooajast Tallinna Selveriga.

“Juuni alguses helistas mulle treener Rainer Vassiljev ja küsis, kas ma oleksin huvitatud järgmisel hooajal Selveris mängimisest,” rääkis Mihkel Tanila. “Olin juba ka varem mõelnud mõnes teises meeskonnas ennast proovile panna ja nüüd tekkis selline võimalus. Olen juba viis aastat TTÜ-s mänginud ka ning oli vaja väikest vaheldust.”

Tanila sõnul on tema eesmärk tõestada oma kohta meeskonnas. “Samas tahaks terve hooaja terviklikult kaasa teha, sest varasematel hooaegadel on vigastused või mõned muud asjad seda seganud,” oli ta lootusrikas.

Mihkel Tanila hinnangul oli TTÜ-s võrkpallurikarjääri väga hea alustada. “Seal oli mitmeid tuttavaid juba ees ja kohanemine lihtne,” selgitas ta. “Aastate jooksul on minu positsioonile olnud väga tugev konkurents, mis pani mind kogu aeg pingutama. Tänu sellele olen ka ise väga palju edasi arenenud. Ülikooli meeskond on olnud minu jaoks võrkpallikarjäärile väga hea stardipakk ning koos on mõned tiitlid juba võidetud. Kokkuvõttes on mul väga hea meel, et TTÜ valisin.”

Mullu Järvamaa VK-s mänginud ja seal üks põhitegijaid olnud Siim Põlluäär liitub Rakvere VK-ga.

Siim Põlluäär (pildil) ütles, et tal oli mängupaiga valikul ka teisi variante, kuid lõpuks valis ta ikkagi Rakvere. “Tundus huvitav pakkumine,” põhjendas ta. “Treener ja meeskond on tuttavad, seal on huvitav kooslus, kes võib nii mõndagi korda saata. Olen Urmas Tali käe all Pärnus juba mänginud, ta on väga tark ja hinnatud treener.”

“Järvamaal oli huvitav aasta,” märkis Põlluäär, lisades, et õppis Paides mängides nii mõndagi. “Selles meeskonnas olin liider ja usun, et Rakveresse võeti mind ka ikkagi üheks põhivennaks.”

Kui palju ta aga meeskonnas mänguaega saab ja millist rolli hakkab täitma, sõltub Siim Põlluääre hinnangul juba temast endast. Eesmärkidest rääkides ei salanud ta, et tahab medalitele mängida. “See on iga spordimehe soov,” lisas Põlluäär.

Print Friendly, PDF & Email