Opositsioon tahab linnavolikogu esimehe panna oma vigu tunnistama (9)

Jätkuks Kuressaare linnavolikogu juunikuu istungile on Reformierakond sisse andnud eelnõu Lääne-Saare valla ja Kuressaare linna vahelise haridusruumilepingu lõpetamise otsuse tühistamiseks.

Nimelt soovis Reformierakond võtta eelnõu menetlusse juba juunikuu istungil, kuid koalitsioon hääletas selle maha, kuna eelnõu peaks enne läbima ka komisjonid.

Reformierakond ütleb, et linnavolikogu esimees allkirjastas juuni alguses Lääne-Saare vallaga hea tahte avalduse, mis sisaldab linnale rahalisi kohustusi ja sätestab, et olukord jääb suures osas samaks, kui see oli juba lõpetatud lepingu kehtimise ajal. Seega oleks mõistlik lepingu lõpetamise otsus tühistada ja taastada varem kehtinud olukord.

“Siin on vastuolu ja see tuleks klaarida,” ütles Saarte Häälele eelnõu ettekandja, linnavolikogu liige Jaanus Tamkivi. Ta lisas, et volikogu esimees on nüüd selle kunagise mõttetu ja rumala otsuse (lepingu tühistamine – R. V.) pärast veidi ebamugavas olukorras. Tamkivi kordas ka suve alul öeldud seisukohta, et volikogu vana otsuse valguses on volikogu esimees Toomas Takkis tema arvates oma volitusi ületanud. “Näis mis saab – kas jätkub julgust oma viga tunnistada või mitte,” arutles Tamkivi.

Print Friendly, PDF & Email