KEK-i ehitajad meenutasid kokkutulekul vanu aegu

POISID, KAS TEIL MEELES ON VEEL: Nüüdne tunnustatud vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets, kunagine KEK-i juhatuse esimehe abi, ettevõtte jurist ja personaliosakonna juhataja, KEK-i endine juhataja Enn Rettau, linnajaoskonna töödejuhataja Urmas Lõhmus ja KEK-i juhataja asetäitja Mati Tarvis KEK-i kontori juures möödunut meenutamas.  Foto: Aare Laine

POISID, KAS TEIL MEELES ON VEEL: Nüüdne tunnustatud vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets, kunagine KEK-i juhatuse esimehe abi, ettevõtte jurist ja personaliosakonna juhataja, KEK-i endine juhataja Enn Rettau, linnajaoskonna töödejuhataja Urmas Lõhmus ja KEK-i juhataja asetäitja Mati Tarvis KEK-i kontori juures möödunut meenutamas.
Foto: Aare Laine

Laupäeva pärastlõunal said Kalamaja hostelis kokku Saare KEK-i kunagised töötajad. Ehitusorganisatsiooni ajaloost andis ülevaate KEK-i viimane juhataja Aarne Vainokivi.

Saare maakonna suurimas ehitusettevõttes töötas aastakümneid tagasi 800–900 inimest. Suvekuudel, kui Saare KEK-i objektidel töötasid tudengitest ehitusmalevlased, oli KEK-i palgalehel kirjas enam kui tuhat inimest. Kokkutulnud meenutasid ühiseid tööaastaid. Teadmised ehitusorganisatsiooni töödest-tegemistest pandi proovile mälumängus. Päevakohase viktoriini võitis kunagise linnajaoskonna tiim.

Paljud endised KEK-i töötajad jätkavad praegu kas ehitajatena või töötavad muudel aladel.

Külastati ka KEK-i endist kontorihoonet Kalevi tänaval, mis sai valmis 1982. aastal. Kasutult seisev kunagine pilkupüüdev maja on lagunenud ja üsna armetus olukorras. Mis aastatetagusest esindushoonest edasi saab, sellele küsimusele ei oska praegu ilmselt keegi vastust anda.

Samas nenditi, et kaks KEK-i endist puhkebaasi on väga heas korras. Üks neist asub Mändjalas ja selles tegutseb Saaremaa SPA ning teine on endine Võhma koolimaja, mis on nüüd külaseltsi hallata.

Kokkutulnud tundsid rõõmu kunagiste kolleegide jällenägemisest, tuletati meelde ammuseid ehitajate päevi, kui pidulisi oli koos tuhandeid.

Omal ajal hinnati kõrgelt spordi- ja taidlustegevust. KEK-i rahvatantsurühm Keeris (tegutseb nüüd Kuressaare Kultuurivara egiidi all) sai tänavu 50-aastaseks. Juubelikontsert seisab rühmal veel ees.

Peotuju ja ka tantsulusti jagus kokkutulnuil mitmeks tunniks.

Print Friendly, PDF & Email