Hea tegu

See, et kahe Selveri külastajad annetasid Saaremaa suurperede laste heaks üle nelja tuhande koolitarbe, on äramärkimist väärt. Nagu ka see, et kogumisaktsioonis lõid kaasa kümned vabatahtlikud. Järelikult leidub neid, kes ei pea paljuks abivajajatele oma tuge pakkuda.

Kes soovib aidata, teeb seda olenemata east, positsioonist või rahakoti suurusest, tõdes Ingrid Leemet Saaremaa lasterikaste perede ühendusest. Nii leidus annetajate seas palju lastega peresid – teavad ju nemad eriti hästi, et laste kooliminek on küll rõõmus, ent kindlasti kulukas sündmus.

Peagi saabuvaks õppeaastaks valmistuvale perele võib vajaliku koolikraami ostmine maksma minna kopsaka osa sissetulekust. Kui kooli minejaid on peres rohkem kui üks, tuleb veelgi kõvemini püksirihma pingutada.

Paraku leidub igasuguste heategevusaktsioonide puhul ikka neid, kellele on vastumeelt ainuüksi mõte, et kedagi aidatakse. “Oma viga, et toime ei tule” on paraku üsna levinud suhtumine.

Aga see, kes abivajajatesse suhtub mõistmatuse ja põlgusega, võib ise ühel päeval samuti abi vajada. Oleks siis vaid neid, kes aidata sooviks.

Print Friendly, PDF & Email