Aljava küünikontsert tõi taas rahva kokku

Foto: Kalmer Saar

Foto: Kalmer Saar

15. Aljava küünikontserdil, kus sedakorda esines folk-rokkansambel Dagö, oli laupäeval üle 400 inimese.

Kontserdi korraldaja Toomas Rohtlaane sõnul on küünikontserdil käinud vahel rohkem, vahel vähem inimesi. “Eks ta selline keskmine hulk ole,” nentis ta. Lõppkokkuvõttes jäi ta kontserdiga rahule. “Kui inimestele meeldis, siis see on kõige tähtsam.”

Esialgu oli oht, et kontsert jääb üldse ära, kuna tekkisid teatud probleemid küüni kindlustamisega kontserdi ajaks. “Ütleme nii, et tekkis üks garantii sellele asjale ja sel moel ta laheneski,” selgitas Rohtlaan, kuidas kontsert laupäeva õhtul ikkagi toimuda sai. Varem ei ole Rohtlaane sõnul selliseid probleeme küünikontserdi korraldamisel ette tulnud.

Seda, kas küünikontsert ka järgmisel aastal aset leiab, Rohtlaan päris kindlalt lubada ei saanud. “Kõigepealt peab rääkima omanikuga, kas ta on nõus, ja siis vaatame edasi, kes, mida ja kuidas,” ütles Rohtlaan. Nimelt sai Aljava küün sel aastal uue omaniku.

Küünikontsertide traditsiooni algataja oli aastaid tagasi samuti Toomas Rohtlaan, kes elas toona küüni lähedal asuvas majas. “Juhuslikult läksin sinna (küüni – toim) sisse, vaatasin seda hoonet ja siis tekkiski selline mõte, et huvitav suur hoone, võiks ju midagi ette võtta siin,” meenutas ta.

Print Friendly, PDF & Email