Kaitseliit tahab Kuressaare kesklinnast äärelinna kolida (12)

UUS KOHT: Kaitseliidu instruktor-kompaniiülem Jaen Teär näitab praegu Kalevi tänaval asuvat angaari.  Foto: Tambet Allik

UUS KOHT: Kaitseliidu instruktor-kompaniiülem Jaen Teär näitab praegu Kalevi tänaval asuvat angaari.
Foto: Tambet Allik

Kaitseliidu Saaremaa malev on maha matnud suurejoonelised ehitusplaanid Kuressaare kesklinnas ja loodab lähiaastatel kolida hoopiski linnaserva.

Uus staap hakkaks paiknema Kalevi tänaval Kuressaare Soojuse ja Selveri kandis.

Vähem kui poolteist aastat tagasi võis toonane Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Kristjan Moora tõdeda, et ehk juba mõne aasta pärast on neil kesklinnas uus maja ja uued võimalused. Selleks on tehtud isegi detailplaneering Väljaku ja Garnisoni tänava piirkonda ning kerkima pidi ka uus staabihoone. Muud kohta toona Kaitseliidu kodupaigana ei nähtud.

Nüüd on plaanid 180 kraadi muutunud. Kaitseliidu avalike suhete osakonna juhataja Heiki Arike kinnitas Saarte Häälele, et sellise seisukoha on Saaremaa maleva esindajatekogu oma kuu aega tagasi peetud koosolekul tõesti võtnud. “Maleva staabi- ja tagalakeskus tuleb rajada uusehitisena Kuressaare äärelinna ringtee lähistele,” vahendas Arike koosoleku otsust. Samas lisas ta, et seda teemat ei ole arutatud ei Kaitseliidu keskjuhatuses ega ka peastaabis.

Arike ütles ka, et maleva poolt pole edastatud otsuse taustainfot, kuid peamine põhjus peaks siiski olema kesklinna kitsad olud. Heiki Arike ei välistanud, et see otsus ei leia keskjuhatuses toetust ja ehk otsustatakse jätkata seniste plaanidega. “Samuti ei oska veel öelda, kas Saaremaa staabi- ja tagalakeskuse ehitus mahub järgmisse kinnisvara arengukavasse,” märkis Arike. Samas ei ole ka eriti tavaline, et Kaitseliidu taolises struktuuris tehakse keskjuhatusele selliseid ettepanekuid suisa üllatusena. Arvatavasti on teema olnud siiski laiemalt arutlusel.

Kaitseliidu plaanidega oli kursis ka Kuressaare linnapea Madis Kallas, kes on Kaitseliidu kohalike juhtidega sel teemal suhelnud ning augusti teises pooles ootab ees veel kohtumisi.

“Enne seda on teemat raske kommenteerida, aga praegu näen ma isiklikult selles pigem positiivset mõju Kuressaarele ja kohalikele elanikele,” arvas Kallas. Ta avaldas ka arvamust, et Kaitseliidu jaoks oleks äärelinnas tegutsemine vahest oluliselt mugavam.

Kaitseliit saab kasutada 1,2 hektari suurust kinnistut Kalevi põik 5A. Maa on Eesti riigi omand ja 100% riigikaitsemaa sihtotstarbega.

Print Friendly, PDF & Email