Debora Vaarandi kuju pisimudel on valmis

LAIMJALA VALSS DEBORAGA: Kontserdi “Laimjala valss” korraldajad Airiin Ligi (vasakul), Heli Maajärv ja Kaja Sepp Debora Vaarandi kuju äsjavalminud väikevormiga, mille autor on skulptor Simson Seakülast.  Foto: Janek Vaht

LAIMJALA VALSS DEBORAGA: Kontserdi “Laimjala valss” korraldajad Airiin Ligi (vasakul), Heli Maajärv ja Kaja Sepp Debora Vaarandi kuju äsjavalminud väikevormiga, mille autor on skulptor Simson Seakülast.
Foto: Janek Vaht

Kuressaare merepäevadel oli laupäeval Meri spaa ees võimalus näha skulptor Aivar Simsoni tehtud Debora Vaarandi kuju väikevormi, mida tutvustasid Laimjala loodussõprade seltsi liikmed.

“Saime just eile skulptorilt kuju kätte. Simson Seakülast, nagu kunstnik ennast ise nimetab, jäi sellega väga rahule. Meile meeldib see samuti. Loodame luuletaja ja tõlkija Debora Vaarandi sajandal sünniaastapäeval, 1. oktoobril 2016 poeedi elusuuruses skulptuuri Laimjala mõisapargis avada,” rääkis ettevõtmise initsiaator Kaja Sepp.

Poetessi lapsepõlv möödus Laimjala mõisas. Ka Tallinnas elades käis populaarse “Saaremaa valsi” sõnade autor mitmel korral oma lapsepõlveradadel.

Tänavu 26. juunil toimus vanas mõisapargis Laimjalast võrsunud Debora Vaarandi ja Henno Käo loomingule pühendatud kontsert “Laimjala valss”, mille tulu läks Debora Vaarandi kuju püstitamiseks. Kontsert tuleb ka järgmisel suvel.

“Kõik annetused kuju heaks Laimjala arenguseltsi arvele EE952200221060894747 on teretulnud,” kutsus Kaja Sepp ühe tuntuma saarlase mälestust skulptuurina jäädvustamist toetama.

Laupäeval tundsid inimesed Meri spaa ette sätitud väikese ekspositsiooni vastu tõesti huvi. “Soomlased, kellele “Saaremaa valss” tuttav, peatusid ja uurisid stende ning küsisid üht-teist Debora Vaarandi kohta. Tõime tükikese Saaremaad niiviisi meie külalistele lähemale,” rõõmustas Kaja Sepp.

Print Friendly, PDF & Email