UUS: Marie Pihlas sai purjetamise maailmameistrivõistlustel hõbemedali! (1)

Marie Pihlas Zoom8 klassi maailmameistrivõistluste poodiumil. Foto: erakogu

Marie Pihlas Zoom8 klassi maailmameistrivõistluste poodiumil. Foto: erakogu

Saaremaa purjetaja Marie Pihlas saavutas Austrias St. Gilgenis Wolfgangsee järvel toimunud Zoom8-klassi maailmameistrivõistlustel teise koha, vahendab tema koduklubi Saaremaa Merispordi Selts. Pihlase kohad olid sõitudes 8; 1; 2; 1; 23; 11; 5; 1; 2. Kokku oli võistlemas 47 purjetajat.

„Ise olen tulemusega üsna rahul, kuigi eksimusi oli,“ rääkis Marie Pihlas, lisades, et hõbemedal on talle tähtis, kuna on siiani parim tulemus, kuid on arenemisruumi,” ütles Pihlas Saaremaa Spordisõbra portaalile.

Ühe sõidu võitnud ning lisaks veel 2. ja 8. koha saanud Marie Pihlas hoidis juba avapäeva järel teist kohta. Mitmel päeval tuult ootama pidanud purjetajad said lõpuks kirja üheksa võistlussõitu. Marie Pihlas võitis kolm sõitu ning kogus kokkuvõttes 31 punkti. Maailmameistriks tulnud austerlanna Anna Rupp aga 30.

„Võistlus oli pingeline, sõidud tulid hästi välja, kuid enamus starte mitte,“ tunnistas Marie Pihlas. „Mul on järvedel purjetamisega vähe kogemusi, eelistan merel purjetamist. Esikohast jäi väga vähe puudu, tagantjärele mõeldes oli mitmes sõidus võimalus see üks punkt tasa teha.“

Poiste arvestuses sai Joosep Laus 14. ja Sander Puppart 20. koha.

2016 aasta MM võistlused toimuvad aasta pärast Roomassaare sadamas.

Print Friendly, PDF & Email