Mereväe lipulaev tuli jälle koju (FOTOD)

Mereväe lipulaev tuli jälle koju

Foto: Tambet Allik

Eile toimus Roomassaare sadamas Kuressaare linna vapilaeva EML Admiral Cowani vastuvõtt ja muuhulgas ka meeskonna kõige tublima liikme premeerimine. Selle aasta kõige tublim mereväelane on Andrei Ivanov.Preemia andis üle Kuressaare linnapea Madis Kallas. “Aasta jooksul käib Kuressaares väga paljude erinevate riikide laevu, aga ma julgen kindlalt väita, et kõige rohkem rõõmu pakub meile Admiral Cowani saabumine,” rääkis ta.Kuressaare linna ja Admiral Cowani vahel on sõlmitud koostööleping eesmärgiga arendada ja tugevdada sõprus- ja koostöösidemeid Kuressaare linna ja laeva vahel. Lepingu järgi kannab Admiral Cowan Kuressaare linna vappi laeva sümbolina ning laeva meeskonna ja rahva ühtekuuluvuse ja usalduse tähisena.Laeva komandöri vanemleitnant Tanel Leetna sõnul on Admiral Cowan Kuressaare vappi kandnud uhkusega ja sellega tutvustanud Kuressaaret Läänemerel, Põhjamerel, Atlandi ookeanil ja Vahemerel. “Jätkame auväärset vapi kandmise kohustust ning kindlasti lisandub nimistusse nii mõnigi uus ja huvitav sadam, kus saame võimaluse oma sõpruslinna tutvustada,” ütles ta.

Roomassaare sadamas seisev vapilaev EML Admiral Cowan on külalistele avatud ka täna kell 13 – 17.

Fotol: EML Admiral Cowani meeskonda kuulub ka Saaremaalt pärit meremees ja nooremleitnant Kaimar Nuut.

Print Friendly, PDF & Email