XVI Tammetõru mängud läksid toredasti

2. augustil toimusid Orissaare staadionil XVI Tammetõru mängud, kus lisaks sportimisele tähistati ka Orissaare tammele antud Euroopa aasta puu tiitli saamist.

Mängud said alguse 2000. aastal, kui võistluste ellukutsuja, legendaarne kergejõustikutreener Ilmar Kivi korraldas need oma lastelastele ja sõpradele. 15 aastat hiljem oli aga osalejaid nii kodusaarelt, Tallinnast, Hollandist, Norrast kui ka USA-st.

Viimastel aastatel on traditsioonilist laste spordivõistlust jätkanud Ilmar Kivi perekond ja lähedased. Mängude peakohtunik Milvi Viss on kohalikku spordivaimu edasi kandnud juba 50 aastat, innustades Orissaare lapsi nii õpetaja kui ka treenerina.

Tänavustest võistlustest võttis osa 128 sportlikku last vanuses 2–16 aastat. Võisteldi ümber tamme jooksus, kaugushüppes, palliviskes, kiir- ja ringijooksus. Traditsiooni kohaselt ei jagata Tammetõru mängudel esikohti, vaid oodatakse lastelt julgust ja tahet sportida, ennast ületada ja rõõmsalt aega veeta.

Korraldajatel on hea meel tõdeda, et igal aastal on osalejate seas nii vanu kui ka uusi tegijaid. Võistluste kogenenuim sportlane Johannes Treiel tegi sel aastal kaasa viimast korda, olles ainus osaleja, kes on võistelnud kõigil 15 aastal.

Kui tema tulemused (kaugushüpe 6.34; pallivise 78 m) ulatuvad juba omavanuste tippklassi, siis tublisid tulemusi tegid ka paljud nooremad osalejad: 6-a Gertrud Kivi (kaugushüpe 2.58; pallivise 12 m); 8-a Mirtel Kaur (ringijooks 1.15,8); 9-a Anette Ige (kaugushüpe 3.29); 11-a Emma Erm (kaugushüpe 3.52); 14-a Mariliis Remmel (pallivise 51m; kaugushüpe 5.21); 8-a Kristofer Kruusimäe (kaugushüpe 3.56; 60 m jooks 9,2); 10-a Riko Robi Tamtik (kaugushüpe 3.92); 11-a Eke Rüütel (kaugushüpe 4.08; pallivise 47 m); 12-a Kris Gustav Talvist (kaugushüpe 4.17).
Võistluste peakorraldaja Kaie Kadaksoo tänab kõiki kohtunikke, kelle käe all sportlik päev sujuvalt kulges, ja sponsoreid (Kalev, Saku, Kräss, Orissaare Sport, Pritsukas), kes olid abiks auhindadega ja päeva korraldamisel.

Print Friendly, PDF & Email