Linnateatris väga proovide tihe aeg

Linnateatris valmistutakse korraga neljaks lavastuseks. Sellist olukorda, kus kõik saalid on nii-öelda proove täis, ei ole linnateatri direktori Piret Rauga sõnul varem ette tulnud.

Proovide rohkuse peamine põhjus on EMTA lavakunstikooli tudengite tihe ajakava. Kuigi nad mängivad 11. augustini Sadamaaidas, valmistatakse ühtlasi ette juba järgmisi teatritükke. Linnateatri proovisaalis käivad nende bakalaureuselavastuse “Segane seltskond” proovid.

27. lennu tudengite teise bakalaureuselavastuse “Klaasist loomaaed” proovid toimuvad linnateatri valges saalis.

“Meie sinises saalis tegi kahel päeval proovi lavastaja Tiit Palu Vanemuise sügisese uuslavastusega “Head tüdrukud lähevad taevasse”,” lisas Rauk, kes ka ise selles tükis kaasa teeb. Teatrimaja laval valmistatakse aga ette Kuressaare linnateatri uuslavastuse “Ülevaataja” lavakujundust. “Ülevaataja” lavastab Peeter Tammearu, peaosa mängib Helene Vannari Tallinna linnateatrist.

Print Friendly, PDF & Email