Illiku lastelaager pani laste silmad särama

Lapsed Illiku lastelaagris einestamas. Foto: Liia Ots

Lapsed Illiku lastelaagris einestamas.
Foto: Liia Ots

6.–10. juulini võis Illiku laiul kuulda tavapärasest rohkem kilkeid. Orissaare vallavalitsus ja Orissaare noortekeskus korraldasid koos lastelaagri. Registreerimine käis kähku ja 6. juuli hommikul ootas meid 15 särasilmset last.

Esimesel päeval keskendusime tuttavaks saamisele ja meisterdamisele. Papptaldrikutest lendavad taldrikud, tühjadest pudelitest pallimängud ning õhupallidest ja jahust pallid valmisid suure õhina saatel. Teisipäeval tegime jalgsimatka Tõnu talu loomaparki. Üllatuslikult jäid lastele kõikidest põnevatest loomadest ja lindudest kõige enam meelde merisead, rott ja koer. Lapsed kõndisid vapralt nii sinna kui ka tagasi ja õhtul oli väsinud nägudest näha ka uhkust pika matka ärategemise üle.

Kolmapäeval oli laagris külas päästeamet. Lapsed said juurde teadmisi veeohutusest ja sellest, kuidas käituda rannas end ohtu seadmata. Lisaks said nad endale raamatu, mida koos vanematega lugeda, et ka vanemad nii olulise teemaga kursis oleksid.

Päästjad tutvustasid lastele veepäästevarustust ja andsid võimaluse proovida tuletõrjeauto voolikust pritsivat veejuga suunata. Sellega kaasnes laste märjaks saamine. Hoolimata sellest, et ilm meid ei soosinud, tõstis see vaid meeleolu.

Meil küll oli hirm, et lapsed jäävad kastmise tõttu haigeks, aga järgmisel päeval olid kõik taas rivis, et teha sporti. Selleks tulid appi Andla ja Merily, kes lapsed liikuma panid ja neile põnevaid mänge õpetasid. Tuli välja, et pesapalli sai mängida ka jalgpalliga. Laste lemmikuks osutus “Kaunitari ja koletise” mäng.

Nädala lõpetasime ühise söögitegemisega. Sellega kaasnes vestlusring tervisliku toitumise teemal. Kõige agaramad söögitegijad olid üllatuslikult poisid. Muudkui küsisid, mis nad veel teha saavad, ja tegid seejärel kähku asja ära, et uut ülesannet täita. Grillisime köögivilju, kana, virsikuid ja ananassi. Värskes õhus maitses enda tehtud toit eriti hästi. Ja sellega oligi tihe ja põnev nädal läbi.

Suur aitäh kõigile, kes laagri õnnestumisele kaasa aitasid. Eriti Maidile, Eliisele, Realiseerimiskeskusele, Margitile, Tõnu talu loomapargile eesotsas Heidiga, spordihoone rahvale, Andlale, Merilyle, päästeametile, OG sööklale, 15 toredale lapsele ja nende vanematele.

Liia Ots, Maidi Tilk

Print Friendly, PDF & Email