“Ekke Moor” Sadamaaidas (2)

30. juulil esietendus Kuressaare Sadamaaidas August Gailiti romaanil põhinev “Ekke Moor”, mille on lavastanud Aare Toikka VAT-Teatrist ja kus näitlevad lavakunstikooli 27. lennu tudengid.

Gailitit on Kuressaares varemgi mängitud, mitte aga “Ekke Moori”. Nii on see suvi erakordne – esmakordselt näevad saarlased lavalaudadel “Ekke Moori” ja esmakordselt teevad lavaka üliõpilased oma kursusetöö-lavastuse just siin.

Etendust tasub kindlasti vaatama minna, et tutvuda järgmisel aastal lõpetavate uute näitlejatega. Noored mängivad haaravalt, mängulusti ja müramist on laval palju. Loodetavasti leiavad kogu see väike punt oma koha Eesti teatrimaailmas.

Lavastus ise on kirev oma kostüümide, võitlusstseenide ja tekstiga ning hell oma helides, lauludes ja tundmistes. Lava, kostüümid, valgus ja heli loovad kohati maagilisi hetki, täiesti iseseisvaid hetki ka näitlejateta.

Tervikuna suurepärane lavastajatöö Aare Toikkalt, noortele maru ja mahukas teha.

Piret Puusepp

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email