Tänavakorvpallimeistriks krooniti Silveston (1)

Maakonna tänavakorvpallimeistrivõistlused Pihtla spordikeskuses võitis Silveston, edestades Fokkersit ja Triple Threati.

Kümne meeskonnaga turniiri esimeses poolfinaalis võitis Fokkers Triple Threati 15 : 6, teises oli Silveston parem Orissaare I-st 9 : 6. Seejärel hakkas vihma sadama ja finaalile, kus Silveston võitis Fokkersi 9 : 6, avaldas oma mõju ka libe laudpõrand.

Fokkersi kapten Mart Kõrgesaar tunnistas, et paljuski jäi tiitli kaitsmine vihmase ilma taha. “Kui pidamist pole, siis ei saa mängida,” lausus ta. “Vastasel oli üks suur poiss (Raigo Sooär) korvi all ja tal polnud niipalju pidamist vaja. Katsusime kolmest panna, sest poolfinaalis tabasime viis kaugviset. Sander Mets alustaski kohe tabava kaugviskega, aga enamat me seekord ei suutnud.”

Kuigi Sander Mets viis tiitlikaitsja tabava kaugviskega kohe 2 : 0 juhtima, võttis Silveston mänguohjad enda kätte. Meeskond sai ette tulemusega 5 : 2 ja 8 : 5 ning võitis ka kohtumise.

Silvestoni keskmängija Raigo Sooär märkis pärast kuldmedalite kättesaamist, et tunne on muidugi hea. “See, et plats oli libe, andis minule korvi all kohe suure eelise, sest mäng oli aeglasem ja ma arvan, et jõuga võtsime ära,” rääkis ta, lisades, et mängu hoiti kontrolli all ja kui kaugelt palju rumalaid viskeid ei tee, siis pole hullu.

“Indrek (Õunpuu) ja Rene (Kiil) mängisid taga ka väga hästi, Mariot (Paiste) me alates poolfinaalist hoidsime, sest tal on ikkagi meistriliiga hooaeg ees. Mario oleks mängule kindlasti juurde andnud, sest ta jagab palli ideaalselt siia-sinna, ta on kiire ja aktiivne ning kaitses tugev. Kuiva platsiga oleks jälle võinud minu pealt käriseda.”

Kolmanda koha mängus Orissaare I ja Triple Threati vahel lõppes normaalaeg tulemusega 6 : 6, lisaajal oli tänu Siim Pildre tabavale kaugviskele parem Triple Threat, kes võitis mängu 8 : 6.

Silveston mängis koosseisus Mario Paiste, Rene Kiil, Raigo Sooär ja Indrek Õunpuu (MVP). Veteranide turniiri võitis Tesman (Kristjan Leedo (MVP), Marko Nelis, Tõnis Lepik, Lembit Soe). Noorte turniiri võitis BC Vesse Patsutajad (Mart Truu, Karl-Gustav Kuning ja Robin Mäetalu – MVP).

Print Friendly, PDF & Email