Ott Tänak ja Raigo Mõlder Soomes viiendad

HOOG ÜLEVAL: Ott Tänak omandas Soome ralliradadel hulganisti kogemusi. Foto: Timo Anis

HOOG ÜLEVAL: Ott Tänak omandas Soome ralliradadel hulganisti kogemusi.
Foto: Timo Anis

Pärast edukat sõitu Poolas Soome MM rallil suurte lootustega startinud Ott Tänak ja Raigo Mõlder rikkusid võistluse juba kolmandal katsel, kui lõhkusid oma Ford Fiesta esiamortisaatori ja langesid kümnendaks. Kahel järgmisel päeval sõideti tõusvas joones ja kokkuvõttes lõpetati viienda kohaga.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder olid kolme kiiruskatse järel neljandal kohal, kaotades liider Sebastien Ogierile 6,9 sekundit. Siis aga lõhuti auto amortisaator ja sõidutempo langes.

„Keerasin ise oma sõidu kihva,“ ütles saarlane ralliraadiole. „Läksin ühte kurvi liiga kiirelt ning libisesime seepärast, külg ees, vastu kivi ja lõhkusime vasaku esimese amortisaatori. See on meie jaoks täna ilmselt kõik.“

Kuna ühtegi hoolduspausi ette nähtud polnud, pidid saarlased katkise autoga päeva lõpuni sõitma. Neljandal kiiruskatsel kaotas Ott Tänak parimatele juba üle minuti.

Katkise esiamordiga sõitev Ott Tänak ütles ralliraadiole, et võib vaid ette kujutada, kuid üle nende hüpete pole lihtne sõita. „Püüame siiski katsed läbida ja see on parim, mis me pärastlõunal teha saame. Proovime kaotada nii vähe aega, kui võimalik,“ märkis ta.

Reedel 10. kohal lõpetanud Ott Tänak ütles, et hooldusala puudumine talle ei sobinud. „On olnud keeruline päev ja pisut loll olukord, et nii pika päeva jooksul polnud ühtegi hooldusala,“ kurtis rallipiloot.

Laupäeval said Ott Tänak ja Raigo Mõlder hoo üles, möödudes Esapekka Lappist, Martin Prokopist, Daniel Sordost ja Juho Hänninenist ning päev lõpetati viiendal kohal.

Tänak ütles kommentaaris ralliraadiole pärast esimest katset, et auto töötas perfektselt, aga tunnetus pole veel korralikult paigas ja saab paremaks minna. „Pärast eilset pettumust on tänane päev kulgenud meie jaoks väga hästi. Saime tulevikuks hea õppetunni ja õppisime siinseid radasid paremini tundma,“ võttis Ott Tänak päeva kokku.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder sõitsid lõpuks välja viienda koha, kaotades kodupubliku rõõmuks võidu võtnud Jari-Matti Latvalale (Volkswagen) +4.29,3.

Pühapäeval sõidetud katsetel said saarlased viienda ja neljanda koha. „Fantastiline ralli,“ rääkis Ott Tänak Twitteri vahendusel: „Võisteldes siin esimest korda WRC autoga, saime tohutult kogemusi. Meil oli normaalne sõit ja andsime endast parima.“

Teise koha sai MM-sarja üldliider Sebastien Ogier (Volkswagen), kolmas oli Mads Östberg (Citroën).

Print Friendly, PDF & Email