Nädalavahetusel algavad 19. merepäevad

Sel nädalavahetusel stardivad juba üheksateistkümnendat korda Kuressaare merepäevad. Igal aastal külastab merepäevi keskmiselt kümme kuni kaksteist tuhat inimest ning vähem rahvast ei oodata ka sel aastal.

“Ilm on ka sel aastal ilus. Ilmaga sai juba ammu kokkulepe tehtud ning see paistab ka pidavat,” kinnitas Mati Talvistu, üks merepäevade korraldajatest.

Paljusid merepäevade külastajaid huvitavad kindlasti rohked müügiletid ja sealsed põnevad leiud. Müügilette-telke on sel aastal umbes 70. On neid, kes kaupa müüvad, kui ka neid, kes uudistajatele midagi tutvustavad. Rohkesti on oodata käsitööd, samuti on võimalus osta kala, nii kohalikku kui ka Peipsist püütut. Kuid mis peamine – kodumaist igal juhul!

Ka atraktsioonid on sel aastal vahvad. Näiteks tuuakse Lätist kohale Katapult, mis annab võimaluse tõusta maapinnast 18 meetri kõrgusele. Helikopteriga lendamine pakub aga imelist võimalust näha meie väikest kodulinna hoopis teise, uue nurga alt. Ajas paar sajandit tagasi liikuda aitavad see-eest kalessisõidud.

Lisaks veinitelgile, mis on tänavustel merepäevadel esmakordselt, on uus üritus ka paadiralli, mille raames tuleb Kuressaarde ligi 30 kaatrit. “Nende kahe päeva jooksul saavad merepäevade külastajad küll ettekujutuse kõikvõimalikest kaatritest, millega eestlased sõidavad,” märkis Talvistu.

Omalt poolt soovitab Talvistu kindlasti külastada õhtuseid kontserte: Folkmilli ja Svjata Vatra kontserti reedel ning Silver Sepa ja Kristiina Ehini kontserti laupäeval.

Merepäevade rahvakultuuriprogramm toob Saaremaale ukraina ja vene rahvalauluansamblid Pärnust, Lahemaa Rahwamuusikud ning Tallinna tehnikakõrgkooli folkgrupi Savijalakesed, Läti rahvatantsurühma Bikstenieki ja Kuimetsa segarahvatantsurühma.

19. Kuressaare merepäevad pakuvad külastajatele põnevat programmi, kus jagub muusikat ja tegevust igale maitsele. Merepäevad toimuvad 7.–8. augustil Raiekivi säärel. Ürituse kava leiab kodulehelt.

Print Friendly, PDF & Email