Laevaühendus Ruhnu saarega on häiritud (1)

Kiirlaeva Runö tehnilise rikke tõttu ei ole Ruhnu liinidel  2. ja 3. augustil toimunud graafikujärgseid reise. Pühapäeval jäid ära Ruhnu–Munalaiu–Ruhnu ja Ruhnu–Pärnu–Ruhnu reisid ning esmaspäeval Pärnu–Ruhnu ehk kokku viis väljumist. Graafikujärgseid reise ei toimu ka täna, ära jäävad reisid Roomassaare suunal, vahendas OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Reedel tekkis Runö vasakul peamasinal rike. Laev jätkas sõitu ühe peamasina abil ja sildus Ruhnus kell 22. Öösel sõitis Runö ühe peamasina abil tagasi Pärnusse.

Edasised otsused Ruhnu saare laevaühenduse osas tulevad siis, kui on selgunud Runö tehniline seis, selgitas Hiiuväin. Rikke põhjusi hakati otsima eile.

Ärajäänud reiside asemel toimus 2. augusti öösel edasi-tagasi reis Pärnu–Ruhnu–Pärnu liinil. Pärnus ootas reisijaid buss, mis viis soovijad Munalaiu sadamasse, kus seisid nende sõidukid.

Reisijaid teavitatakse jooksvalt telefoni ja SMS-i teel, samuti saab infot laevaliikluse veebilehelt ja kell 8.30–20 infotelefonilt 14 204.

Kiirlaev Runö valmis riigi tellimusel 2012. aastal AS-i Baltic Workboats laevatehases. Laeva opereerib riigiga sõlmitud avaliku liiniveo lepingu alusel OÜ Väinamere Liinid. Tehnilistel põhjustel oli liiklus Ruhnuga häiritud ka 2014. aasta septembris, mil laev puudus liinilt kuu aega.

Ruhnu vallavanem Jaan Urvet sõnas, et tegemist on tõsise löögiga kohalikule turismiettevõtlusele. „Kaks kuud meil on seda ettevõtlusaega ja teatud mõttes on see väike tragöödia,“ lisas ta ja märkis, et praegusel ajal tegeleb suur osa ruhnlastest turistidega ühel või teisel moel. Selleks, et olukorrale lahendust leida, on Urvet pidevas kontaktis maavalitsuse ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga.

Print Friendly, PDF & Email