Anglas külalisi mandrilt ja Lätist

KELLELE SOOJA LEIBA: Angla rukkileib, ehtne ja saaremaine, mis Kristo Kahjul korvis, on Karja pagarite tehtud. Kristo oma kätetöö küpseb veel ahjus. Foto: Aare Laine

KELLELE SOOJA LEIBA: Angla rukkileib, ehtne ja saaremaine, mis Kristo Kahjul korvis, on Karja pagarite tehtud. Kristo oma kätetöö küpseb veel ahjus.
Foto: Aare Laine

Angla VII pärimuspäevale tõid külakosti esinejad Lätist, Tallinnast, Võru-, Valga- ja Tartumaalt. Huvilisi-uudistajaid oli Soomest, Rootsist, Leedust, Lätist ja Mandri-Eestist, rääkimata saarlastest.

Esimest hooaega Angla pärandkultuurikeskuses pagarina tegutsev ja baarileti taga külalistele head-paremat pakkuv Kristo Kahju ütles, et vaatamata jahedale suvele tuulikumäel külalistest puudust ei tunta.

“Oi, ma saan siin saksa keelt rääkida ja vene keelt praktiseerida. Rahvast käib palju. Täna ei mahu kõik inimesed majja vist korraga äragi. Teise korruse saalis algas kontsert, aga huvilisi jagub ka nii keldrikorruse töötubadesse kui ka siia söögisaali ja leivaahju juurde,” rääkis parasjagu leivaküpsetamist ette valmistav noormees.

Keldrikorruse töötoas olid Nõo naisrahvatantsurühma Madelin tantsijal Tairi Paumetsal ja tallinlasel Pilleriin Luhal ette näidata äsjavalminud küünlatopsid. Mõlemale meeldis Anglas väga. “Siin on väga vahva. Vihma tõttu ei saa küll väljas esineda, aga saali mahume ka kõik ära,” märkis Tairi Paumets.

Pilleriin Luht sai Anglaga tuttavaks kaks aastat tagasi. “Käisin siin pulmas. Anglasse on alati tore tulla. Täna on siin uudistamist ja vaatamist palju,” hindas Pilleriin pärimuspäeva programmi.

Ülo Kannisto tuli pärimuskultuuripäevale Kärlalt. “Juba ammu unistasin sellest kesksest kultuuriüritusest osa saada, kuid varem pole see õnnestunud. Nüüd läks asi korda,” rõõmustas Vaba Rahva Laulu peakorraldaja Kannisto.

Pärimuskultuurikeskuse perenaine Anu Noor tundis heameelt selle üle, et tantsijad, lauljad ja pillimehed on meeleldi nõus pärimuskultuuripäeval Anglas esinema. “Ei saa me läbi Lätita. Lätlased on meil sagedased külalised. Tänagi on siin Lätist mitu bussi turistidega ning lätlaste 30-liikmeline esindus näitab meile ka oma rahvakunsti. Muusikuid ja rahvatantsijaid on Valga- ja Võrumaalt ja Nõost. Heameel on vastu võtta Tallinna saarlaste segakoori. Päevajuhina hoiab kogu sündmust pärituules Ivar Lett, kes on meie rahvale juba varasematest päevadest tuttav. Seitse on õnnenumber. Kõik ongi hästi läinud,” nentis Anu Noor.

Nii nagu Angla pärimuspäevadel kombeks, lõppes ka 7. pärimuspäev lustaka simmaniga.

Print Friendly, PDF & Email