Väinamere Uisk on taas sõidus

Väinamere Uisk on taas sõidusKaks aastat tagasi vette lastud Väinamere au ja uhkus Muhu uisulaev nimega Moonland on paar viimast nädalat liikvel olnud. MTÜ Väinamere Uisk juhatuse esimehe Mihkel Jürissoni (väikesel fotol) sõnul on uisk olnud kõikjal populaarne. “Me ei ole väga palju avalikku reklaami teinud, aga kui uisk on kuskil kohapeal, siis on päevatäitumus olnud väga kiire. Laeva eheda puidu ja käsitöö nägemisest piisab, et inimestes huvi tekitada,” rääkis ta.

Hiljutistel Tallinna merepäevadel oli Muhu uisk rahva hulgas vägagi populaarne. “Meil on tegelikult praegu uisul mast puudu, aga see ei mänginud Tallinna merepäevadel mingit rolli. Võib öelda, et me ei jäänud oma laeva täituvusega mingitki moodi alla suurtele purjelaevadele,” seletas Jürisson.

Lisaks Tallinna merepäevadele on Muhu uisk viimastel nädalatel jõudnud ka Kihnu, Ruhnu ja Pärnusse.
Masti puudumine ei ole Jürissoni sõnul mingiks takistuseks. “Inimesed tunnevad ikka huvi ja mootoriga sõites saab ilusti hakkama. Eks see masti paneku plaan on meil ju kogu aeg, aga ma kardan, et sel aastal me veel masti püsti ei saa. Ootame hetkel rahastust, ehk saame järgmisel aastal masti.”

Järgmisena on plaanis uisuga sõita Kuressaare merepäevadele. “Eks meil neid plaane on. Saarte Geopark korraldab meiega koos 22. augustil sõite Kuivastust Kesselaiule,” seletas Jürisson. Jürissoni sõnul mängib Muhu uisu populaarsuses rolli selle uudsus. “Meil oli Kuressaares just arutelu turismikorraldajatega, et Saaremaal on küll olemas need traditsioonilised vaatamisväärsused, nagu Kuressaare piiskopilinnus ja Panga pank, aga peale uisu ei ole viimasel ajal palju uusi atraktsioone juurde tulnud,” arvas ta.

Print Friendly, PDF & Email