Orinõmme retrodisko tuleb kolmandat korda (3)

Orinõmme retrodisko tuleb kolmandat kordaOrinõmmel toimub täna juba kolmandat aastat legendaarne retrodisko, mis toob aastast aastasse aina rohkem diskohuvilisi kohale.

Kui esimesel aastal külastas üritust 400, teisel 700 inimest, siis eeldusel, et rahvas liigub sama intervalli järgi, võib sel aastal kohale tulla juba neljakohaline arv külastajaid.

“Tegelikult oleks vahva, kui tuleks sama palju või pisut rohkem inimesi, kui eelmine kord. Siis on plats mõnusalt rahvast täis,” kommenteeris üks ürituse korraldajatest Ardi Traumann (fotol).

Plaadikeerutajad on tuttavad juba eelmistest aastatest: Ardi Traumann, Andres Niits ning vennad Aimur ja Ahti Väin.

“Vanad Orinõmme diskorid. Peale paarikümneaastast vaheaega oleme neljakesi seda diskoasja teinud,” ütles Traumann. Ühe loona, mida peol kindlasti kuulda saab, tõi ta välja ansambli Apelsin loo “Aeg ei peatu”, öeldes, et seda on igal aastal mängitud ning ka see aasta ei saa olema erand.

Sel aastal on plaanis ka väikene uuendus. “Üht elavat klassikut on näha seekord ka laivis,” ütles Traumann, “kuid keda, jäägu üllatuseks!” Seejärel lisas ta aga, et suuri muudatusi teha ei ole plaanis, sest praeguse mudeli järgi töötab üritus veel väga hästi.

Disko ametlikuks algusajaks on märgitud kell üheksa õhtul, kuid Traumanni sõnul on tavaliselt sätitud nii, et kui päike metsatuka taha kaob, mis on umbes veerand kümne paiku õhtul,siis läheb pidu lahti ja kui ta ühel hetkel teiselt poolt lava uuesti tõuseb ja tantsijaid segama hakkab, siis lõppeb ka pidu. Näiteks kõlas möödunud aastal viimane lugu kell pool üheksa hommikul, kui päike juba kõrgel taevas säramas oli.

Sel aastal läheb piletitasu, nagu kõigil eelnevailgi aastail, endiselt külaplatsi arendamisele. Piletitasu on sümboolne kaks eurot. Samuti puudub üritusel vanusepiirang.

“Pidu hakkab üheksast ja eks alaealised teavad, millal on nende aeg koju minna,” ütles Traumann, lisades, et peol on vahvaks efektiks kohaletulevad erinevad põlvkonnad ja alaealistel on suure tõenäosusega vanemad kaasas.

Üritust on seekord aidanud toetada ka näiteks Orissaare kultuurimaja, Sadama kõrts Orissaarest, Kapra vanametall, Aike OÜ ja Maasi ehitus.

Print Friendly, PDF & Email