Kirjakandja tuleb koju (5)

Saarte Hääl uuris, kuidas peaksid toimima maapiirkondades elavad inimesed, kelle läheduses olev postkontor on puhkuste ajal suletud.

Probleemile juhtis tähelepanu Leisi ettevõtja Maire Forsel, kelle repliik “Puhkuste ajaks ei tohiks postkontoreid sulgeda” ilmus Saarte Hääle arvamusküljel.

Omniva kommunikatsioonispetsialist Erki Varma selgitas, et lisaks postkontoritele ja postipunktidele on kõiki enamlevinud postiteenuseid võimalik kasutada ka kirjakandja vahendusel.

“Tihti ongi see mugavaim võimalus,” märkis ta. Inimese elukohas osutab kirjakandja järgnevaid teenuseid: kirisaadetise vastuvõtmine ja kättetoimetamine liht-, täht- ja väärtsaadetisena kaaluga kuni 2 kg (sisemaine ja rahvusvaheline); postipaki vastuvõtmine ja kättetoimetamine täht- ja väärtsaadetisena kaaluga kuni 20 kg (sisemaine ja rahvusvaheline); rahakaartide saatmine; ajakirjandustellimuste vormistamine; maksete vastuvõtt; pensionide väljamaksmine; postimaksevahendite müük; sularaha väljamakse.

Omniva koduleht teatab, et kirjakandjat on võimalus tellida koju tasuta kõigil teenuse kasutajatel, kes elavad või asuvad maapiirkonnas postkontorist kaugemal kui 5 km. Lisaks on kirjas, et kirjakandja saabub mitte rohkem kui kolme tööpäeva jooksul alates tellimuse kättesaamise päevast.

“Kirjakandja saab koju tellida helistades telefonil 661 6616, saates e-kirja aadressil info@omniva.ee või Omniva e-teeninduses www.omniva.ee,” selgitas Varma.

Varma sõnul on postkontorites, mis on postitöötaja puhkuse ajal ajutiselt suletud, alati üleval ka teavitus selle kohta, kus asub lähim postiasutus. Samuti peaks seal olema info, et postiteenuseid on võimalik tarbida kirjakandja vahendusel.

“Puhkuste ajaks otsime alati ka asendajaid, kuid väiksemates kohtades on neid tihti keeruline leida,” selgitas Varma ja lisas: “Postkontori teenindaja töö on küllaltki vastutusrikas ning eeldab põhjalikku koolitust ja ettevalmistust.”

Print Friendly, PDF & Email